L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha assegurat que sap que "aquest serà l'últim cap de setmana" que tindrà "fora de la presó" perquè el Tribunal Suprem li revocarà el terceu grau. 

Així ho ha assegurat al Preguntes Freqüents de TV3, on ha recordat que "tot el que ha arribat del Suprem ens ha estat en contra". "A diferència dels jutjats d'aquí, que ens han avalat el tercer grau", ha comentat.

L'expresidenta Forcadell ha lamentat la situació de retard que estan vivint els presos sobre saber el tercer grau i l'ha qualificat de molt dura. "És molt dur no saber si avui és l'últim dia que podràs sortir de la presó. És estressant", ha explicat.

L'expresidenta ha assegurat que l'estada a la presó, la qual ha afirmat que avui ja dura 982 dies, "l'ha fet més feminista". Pel que fa a les conviccions independentistes, ha assegurat que "es mantenen intactes". En qualsevol cas sí que ha reconegut haver patit "una evolució" arran de l'empresonament.

Preguntada pels presos, Forcadell ha explicat que s'ha llegit tots els llibres i que són tots "molt bones persones". Sobre el llibre del president Puigdemont, ha revelat que encara no l'ha acabat i que creu que també ha "patit una evolució" arran de la tardor del 2017 sense entrar en més detalls.

Jutjada per l'ANC

Forcadell ha denunciat que ella va ser jutjada per haver estat presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i no per ser presidenta del Parlament. "Aquest era el meu judici. Era on havia d'estar", ha criticat.

"El meu vot valia el mateix que els meus companys de la mesa. I a mi m'han condemnat 11 anys de presó", ha afegit assegurant que no es pensava que "ningú del poder legislatiu entraria mai a la presó". També ha assegurat que no es va plantejar en cap moment l'exili "perquè no vaig tenir temps".

Amnistia i indult

Preguntada sobre l'amnistia, Forcadell s'ha mostrat convençuda que és la solució per als presos, els exiliats i els centenars de represaliats per l'Estat espanyol. Tanmateix s'ha mostrat escèptica amb què es produeixi, igual que amb l'indult. "De moment no hem vist res", ha dit.