L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, serà traslladada divendres al matí des del centre penitenciari de Puig de les Basses a Figueres (Alt Empordà) al de Mas d'Enric al Catllar (Tarragonès), segons han confirmat a El Nacional fonts penitenciàries.

Per rebre-la, l'ANC ha convocat una cadena humana divendres al matí, a la via per on passarà el furgó, des de la porta d'accés al centre. L'entitat pretén que aquesta cadena sigui el més llarga possible, mentre ha advertit que els participants no han d'interferir en aquesta operació de trasllat.

A més, a les set del vespre han convocat un acte de suport a Forcadell a l'aparcament del centre penitenciari tarragoní. En aquest acte, participarà la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, representants dels partits polítics, colles castelleres i grups de música.

La defensa de Carme Forcadell va demanar la setmana passada el trasllat de l'expresidenta a la presó del Catllar perquè pugui estar més a prop de la seva família, després de passar quinze dies al centre penitenciari de Figueres. 

Forcadell i Bassa van ingressar el 23 de març a la presó de dones d'Alcalá Meco després que Pablo Llarena les cités per comunicar-los el processament per rebel·lió i malversació. Abans Forcadell havia estat una nit a la presó després de declarar al Tribunal Suprem.