Les advocades de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, Olga Arderiu i Jessica Simor, han explicat aquest dimarts que estan sospesant acudir al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) per recórrer la situació de presó provisional perquè està causant un "dany irreparable".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Arderiu ha explicat que han incorporat a l'equip legal de Forcadell l'advocada britànica Jessica Simor, que treballarà de manera coordinada amb els advocats que porten altres processats pel Tribunal Suprem als tribunals europeus.

Segons Arderiu, els resultats que obtinguin al Tribunal d'Estrasburg, si són positius, poden afectar la resta de casos pel procés sobiranista perquè "són molt semblants".

Arderiu ha explicat que van contactar amb l'advocada fa uns tres mesos i que aquest dilluns va visitar per primera vegada Forcadell a la presó, i ha destacat que "des del primer minut" estan pensant acudir al Tribunal d'Estrasburg per la vulneració de drets fonamentals, sense la necessitat d'esperar a la sentència del Suprem.

Simor ha qualificat el cas de Forcadell d'excepcional i increïble, i que és una "situació incomprensible des d'una perspectiva dels drets humans".

S'ha decantat per anar a Estrasburg per qüestionar la base de les acusacions, que segons ella es basen només en què va permetre un debat parlamentari, perquè hi tenen a veure "la llibertat d'expressió, que és un dret humà", i contra la presó provisional.

Per a l'advocada britànica, Forcadell es va limitar a fer la seva feina com a presidenta i va complir les normes del Parlament: "Estrasburg hauria d'intervenir-hi ara per fer saber a Espanya que aquesta situació --de presó provisional-- no és acceptable".