Els sobiranistes de la Mesa del Parlament han rebut aquest dimecres al matí la citació per anar a declarar aquest dijous i divendres al Tribunal Suprem pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. La presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, l'exvicepresident, Lluís Corominas, l'actual vicepresident, Lluís Guinó, la vicepresidenta, Anna Simó, i els secretaris Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, han acudit al Parlament, tancat perquè avui és festa, i han rebut poc després de les deu del matí les citacions judicials de mans de Mossos d'Esquadra de paisà. Allà s'han reunit amb els seus advocats i, quan han sortit, han assegurat que aniran a Madrid a la cita amb el jutge.

La vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, ha confirmat a través del seu compte de Twitter que ha rebut la notificació i que anirà a declarar davant l'alt tribunal espanyol. "Citada. Hi seré", ha apuntat la vicepresidenta del Parlament en un breu missatge, al qual ha seguit un segon en què subratllava, de la mateixa manera que els consellers Romeva i Turull, que ha rebut la citació quan falten menys de 24 hores per declarar.

El diputat de CSQP i fins la setmana passada secretari tercer de la Mesa, Joan Josep Nuet, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que anirà a declarar davant del Suprem. La resta de membres de la mesa, que han rebut de manera conjunta la notificació, també han anunciat que aniran a declarar.

Els encausats arran de la declaració d'independència del Parlament són, a part de la presidenta Forcadell, els membres sobiranistes de la mesa: Lluís Corominas, Anna Simó, Lluís Guinó, Ramona Barrufet (JxSí) i Joan Josep Nuet (CSQP).

Declaració al Suprem

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena Conde va citar ahir Forcadell i els altres cinc membres de la Mesa per prendre'ls declaració el proper dijous i divendres.

Tal com va explicar ahir El Nacional, la declaració dels membres de la Mesa segueix un curs separat de la del president Puigdemont i els consellers. Els sobiranistes de la Mesa hauran de declarar davant del Tribunal Suprem per la seva condició d'aforats perquè formen part de la Diputació Permanent del Parlament, a diferència dels membres del Govern —que van perdre aquesta condició en ser destituïts pel govern espanyol.

La Fiscalia s'ha querellat contra els membres de la mesa pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. Només pel delicte de rebel·lió, la pena pot arribar als 30 anys de presó.