Carme Forcadell i Dolors Bassa han escrit una carta des de la presó per l'Assemblea de Dones d’Esquerra que aquest dissabte ha tingut lloc a Cambrils.

A les cartes, que porten per títol Una abraçada lila i Groga, Bassa mostra el seu convenciment que "som les dones les que aconseguirem implementar la República". "Gràcies per pensar en nosaltres, les que no podem ser avui presents a l'assemblea", continua la carta, que acaba fent una reivindicació concreta: "Demanem allò que creiem just: els drets civils, els drets polítics i democràtics, la llibertat d'expressió, d'opinió i fins i tot el dret de dissidència perquè volem una societat lliure, democràtica i amb justícia social", ha escrit la consellera. 

Per la seva banda, Carme Forcadell ha expressat, a través de la seva carta, que "penso que aquesta onada de dones que avui aixequem la veu i avancem de força implacable serem capaces de canviar les estructures patriarcals que sustenten la nostra societat".

Durant la jornada, també s'ha fet una connexió en directe per 'Skype' amb Marta Rovira i Meritxell Serret, que han emocionat i fet aixecar de peu tot el públic assistent. "El moviment independentista és un moviment transversal; la diversitat ens fa ser més", ha manifestat Rovira.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha valorat en l'acte la feina de Carme Forcadell i Dolors Bassa des de dins de les presons "perquè les coses millorin". Segons Capella, dues de cada tres preses a Catalunya han estat víctimes de violència masclista i la immensa majoria han estat instrument de delicte d'un home.  

Una representació de dones ha fet lectura del manifest pel Dia Internacional contra la violència vers les dones.