Enèsima nit de protestes arreu del territori per l'empresonament de Pablo Hasél, unes protestes que ja han derivat en altres queixes com el rebuig a la violència policial. Fa deu nits consecutives que hi ha aldarulls a diversos punts de Catalunya, sobretot a Barcelona, però les protestes d'aquest dissabte a la nit han estat les més violentes i la premsa espanyola ho ha volgut deixar clar a les seves portades.

"Barcelona, epicentre europeu de la violència antisistema". Aquest és el contundent titular de l'ABC que obre la seva edició d'aquest diumenge amb una imatge de les protestes a Barcelona. I no només el titular, si baixes una mica la vista i mires la lletra petita, un dels subtítols també fa posar les mans al cap: "Secessionistes i anarquistes animats pels polítics, cronifiquen els disturbis".

ABC 28 febrer

El Periódico mesura una mica més les paraules tot i que tria la mateixa foto de l'ABC. "Protesta desbordada", titula el rotatiu que comparteix una imatge de la furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona que va acabar completament cremada.

Un grup d'encaputxats va atacar un furgó de la Guàrdia Urbana ahir al vespre a la Rambla de Barcelona, llançant-li pedres i també líquid inflamable per després calar-li foc. Dins de la furgoneta hi havia el conductor, que va haver de fugir de forma precipitada per la porta del copilot enmig de l'atac.PERIODICO 28 febrer

La Vanguardia no hi ha grans titulars sobre les protestes, però sí que comparteix la impactant imatge de la furgoneta policial en flames. Aquest diari prefereix parlar de "les ajudes a les empreses" que considera que "enfronten el govern espanyol i el Banc d'Espanya".

LV 28 febrer

La sorpresa arriba quan ens trobem amb la portada d'El País que ni tan sols fa una petita referència als incidents a la capital catalana. El diari opta per destacar el risc en que es trobarà l'economia espanyola si al mes de juny no hi ha gran part de la població vacunada ja que això afectarà greument el turisme. 

El País també assegura que exministres del PP i del PSOE afirmen que han estat "tolerants amb Joan Carles I". L'advocat del rei emèrit, Javier Sánchez Junco, va confirmar aquest divendres que Joan Carles de Borbó havia presentat davant les autoritats tributàries una declaració complementària d'autoliquidacions pels diners que va rebre de la Fundació Zagatka, que ascendeixen a 8 milions d'euros, i havia liquidat un deute amb Hisenda de 4.395.901,96 euros "incloent interessos de demora i recàrrecs". 

PAIS 28 febrerEl Mundo ha decidit que aquest diumenge celebra una efemèride amb un reportatge sobre un expresident espanyol: José María Aznar. Avui fa 25 anys que el PP va guanyar unes eleccions per primera vegada i Aznar va ser president. Parlem de l'any 1996, les eleccions eren molt diferents i els vots gairebé només es repartien entre dos partits: el PP i el PSOE. Aquell any els populars van aconseguir 156 escons i els socialistes 141.

EM 28 febrer

El Punt Avui li dedica un petit espai al que qualifica de "Protestes antirepressió a tot el país". El protagonisme del diari català és per al Barça i per a les negociacions postelectorals. "Raons per entendre's", titula el diari que insta ERC, Junts i la CUP a "pactar un nou full de ruta". En la mateixa línia, explica que entre aquests partits "hi ha consens en punts com el referèndum, però difereixen en els tempos".

AVUI 28 febrer page 0001

Finalment l'Ara es decideix pel Barça i les eleccions al club. El diari porta un especial sobre els comicis blaugrana on reflexiona sobre "Ser més que un club al segle XXI", "Anàlisi de les tres candidatures" i "Camp nou: un coliseu en decadència".

ARA 28 febrer