A més de reclutar militars d’alta graduació retirats i profranquistes, Vox també allista com a candidats per a les eleccions espanyoles del 28 d’abril personatges de dubtós expedient acadèmic i coneguda homofòbia, com el cap de llista d’Albacete, Fernando Paz, un historiador habitual del grup Intereconomía negacionista de l’Holocaust a més d’homòfob.

Segons avança El País, que titlla Paz de ‘pseudohistoriador’, el candidat del partit ultra per Albacete és autor del llibre ‘Nuremberg’ on qüestiona la legitimitat i equanimitat dels judicis contra la jerarquia nazi després de la seva derrota a la Segona Guerra Mundial i és conegut per les seves opinions sobre l’Holocaust, en que intenta rebaixar el nombre de víctimes mortals i atribuir principalment l’assassinat massiu de milions de jueus sota el règim nazi a la població civil dels països ocupats, principalment a l’Est d’Europa.

Entre les seves aportacions històriques hi figura també la defensa que el bombardeig de Gernika el 1937 va ser un “mite construït a Anglaterra pel diari The Times per justificar el programa de rearmament britànic”.

A més, com altres dirigents de Vox, ha mostrat actituds clarament homòfobes. En el cas de Fernando Paz, es coneixen unes declaracions al programa ‘El gato al agua’ on va afirmar: “Si el meu fill digués que és gai, tractaria d’ajudar-lo. Hi ha teràpies per reconduir la seva psicologia”.