La Fiscalia del Tribunal Suprem ha esperat acabarla campanya electoral i els resultats electorals per moure fitxa. 

Avui ha demanat quatre tràmits que si els jutge Pablo Llarena els accepta, el major dels Mossos Josep Lluís Trapero i el que és considerat cervell del referèndum Josep Mª Jové, passaran al Suprem. Trapero està en mans de l'Audiència Nacional i Jové està investigat pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

"La seva incorporació a la causa com a investigats -en aplicació de les regles de connexió i de la necessària inescindibilitat que el procediment demanda- és absolutament inexcusable en el que s'ha acreditat la prestació d'una aportació material molt significatiu als fets investigats i la seva presumpta participació en el nucli central dels fets que constitueixen l'objecte d'aquesta causa especial", diu el Ministeri Públic en un comunicat.

De fet la Fiscalia demana, també, tot el sumari del 13 i el cas que encara hi ha al Tribunal Superior de Catalunya que dirigeix Mercedes Armas contra els membres del Govern de la Generalitat.

El Ministeri Públic vol també que declari al Suprem el Govern. El Vice president i els consellers ja ho van fer a l'Audiència Nacional el 2 de novembre, quan es va dictar l'ordre del presó, però no han comparegut com a investigats per explicar els fets davant Llarena, només ho han fet defensant els recursos per sortir de la presó. Fonts de la Fiscalia expliquen que és un fet "habitual" quan un cas canvia de jutge.

La petició perquè torni a declarar el Govern només afecta els consellers que són a la presó o els que són a Catalunya, no el Govern a l'exili.

Tot al Suprem

També vol tota la informació sobre la "presumpta utilització de fons públics per al desenvolupament i execució del referèndum" i els informes "relacionats amb tots els incidents esdevinguts amb motiu de la celebració l'1 d'octubre del referèndum il·legal convocat per el Govern de la Generalitat, amb l'activitat preparatòria executada pel Govern amb vista a la seva realització i a la consecució de la independència".

Veient que part de la investigació que hi ha al Suprem es basa en el sumari del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que va començar sent un cas contra l'ex senador Santi Vidal i ha acabat sent el centre de totes les informacions, la fiscalia del Tribunal Suprem, reclama també tota la informació d'aquest jutjat inclòs "el testimoni íntegre de totes les intervencions telefòniques practicades i autoritzades, i de les diligències relacionades amb l'aprehensió i bolcat dels ordinadors i altre material informàtic confiscat en les esmentades diligències prèvies".

Als Mossos d'Esquadra els reclama un "informe sobre el lliurament de l'1 d'octubre a les patrulles de Mossos d'Esquadra, que van realitzar tasques de vigilància en els diferents llocs on es van dur a terme votacions, de telèfons mòbils per a la comunicació amb les seves respectives Unitats i responsables: les raons que van motivar el repartiment d'aquestes terminals; si s'ha procedit de la mateixa manera en altres esdeveniments electorals. També els motius pels quals no es van emprar els canals habitualment utilitzats per mantenir les comunicacions davant esdeveniments d'aquesta naturalesa".