La Fiscalia Anticorrupció presentarà en les pròximes hores un recurs d'apel·lació contra la interlocutòria del jutge Manuel García Castellón que tanca la investigació de l'operació Kitchen i que exculpa l'exsecretària del Partit Popular María Dolores de Cospedal, així com l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.

Anticorrupció considera que la decisió de l'instructor de cas va ser "prematura", ja que no s'han portat a terme diligències importants que havia demanat la mateixa fiscalia, segons fonts de l'Audiència Nacional han indicat a El País. És per això que el ministeri públic presentarà un recurs contra el tancament de la investigació del cas, després que l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz hagi recorregut el seu processament.

Fernández Díaz, processat

El magistrat García Castellón va dictar la interlocutòria de processament el passat 29 de juliol contra Fernández Díaz i el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez. També van ser processats nou policies, entre els quals es troben l'exdirector adjunt operatiu, Eugenio Pino, i els comissaris José Manuel Villarejo i Enrique García Castaño

Tot i això, el mateix jutge va decidir arxivar la causa oberta contra María Dolores de Cospedal, secretària general del PP quan van ocórrer els fets que s'investiguen en el marc de l'operació Kitchen. García Castellón va considerar que els indicis existents eren insuficients per processar-la.

No s'ha investigat prou el PP

Aquestes decisions no van agradar a l'exministre de l'Interior, del qual vam saber el divendres passat que ha presentat un recurs contra la decisió de l'instructor del cas. En l'escrit presentat pel seu advocat, Fernández Díaz retreu a García Castellón que no hagi practicat les diligències necessàries i que hagi tancat "en fals" la investigació.

De fet, va apuntar que no s'ha investigat prou alguns membres de la cúpula del PP que estaven per sobre d'ell, com Rajoy o Cospedal. És per això que l'exministre va considerar que la instrucció de l'operació Kitchen s'ha tancat "de manera precipitada i sorprenent".

jorge fernandez diaz efe

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz arriba a l'Audiència Nacional / Efe

"L'origen de l'operació Kitchen ni va estar relacionat ni afectava el Ministeri de l'Interior. I és obvi que Bárcenas era el tresorer del Partit Popular, no del Ministeri de l'Interior i no depenia ni estava vinculat amb el Ministeri esmentat. I precisament a Jorge Fernández Díaz no l’afectava ni perjudicava el resultat de la investigació judicial en la Peça Separada papers de Bárcenas. No s'ha relacionat mai el seu nom amb aquest afer, per la qual cosa no tenia interès o motivació especial en una operació policial dirigida a sostreure informació d'aquella investigació judicial", assenyalava l'advocat de Fernández Díaz en el recurs presentat.

Cal recordar que l'operació Kitchen fa referència al suposat espionatge il·legal a l'extresorer del PP per part de la cúpula política i policial del Ministeri de l'Interior entre 2013 i 2015, per robar documentació que pogués incriminar la formació conservadora i el govern de Mariano Rajoy.

 

Imatge principal: L'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal i l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz / Europa Press