Joan Carles I té cada cop més a prop la seva tornada a l'Estat espanyol. L'emèrit està esperant que la Fiscalia arxivi el seu cas per emprendre el camí de tornar deslliurat de qualsevol culpa, des del seu punt de vista. El desig del Borbó està molt a prop de veure's complert el seu desig, ja que la Fiscalia té "pràcticament llest" l'informe amb el qual podrà arxivar les diligències contra el monarca per declarar la seva fortuna a l'estranger i no a Espanya. 

Segons El Independiente, el fiscal cap d'Anticorrupció, Alejandro Luzón, ja té filat l'informe i només falta una cosa: les conclusions d'un informe encarregat a l'Agència Tributària sobre els pagaments que va fer l'emèrit a Hisenda per evitar que se l'investigués per no declara els diners que rebia i que movia en comptes suïssos un cop havia abdicat. Aquest informe és la darrera peça que cal per tancar el cas i s'espera que estigui enllestit en els pròxims dies. 

"Doña Dolores"

Després de desempallegar-se de la justícia suïssa i a poc d'esquivar l'espanyola, Joan Carles I es troba reivindicat i fort. Els nombrosos escàndols que encara l'envolten no el pertorben, ni li treuen la idea de tornar a l'Estat. "Tornarà segur. Només vol estar tranquil i no ser un destorb per al seu fill", asseguren fonts properes a l'emèrit.

Tornar sense fer soroll no sembla una opció viable. Sense anar més lluny, el passat divendres es va fer públic la confiança de l'emèrit en tornar i el to sorneguer amb què tracte el seu cas. El Borbó va dir a un periodista: "Estic molt bé, i esperant que a 'Doña' Dolores se li acudeixi tancar el cas". Així doncs, Joan Carles ha dit explícitament al seu entorn d'amics més propers que el van felicitar pel seu aniversari del passat 5 de gener que, de moment, no ve a Espanya perquè està esperant que la Fiscalia del Tribunal Suprem, que va ampliar sis mesos més la investigació, arxivi el cas.

Fredor des de La Moncloa

Si a La Zarzuela la tornada del seu antic inquilí està sent un mal de cap que volen tractar per la porta del darrere, a La Moncloa no es volen esquitxar amb la tornada del Borbó. Fa mesos que aquesta possibilitat causa estralls a les dues institucions. Sobretot per les exigències de Joan Carles, qui malgrat com ha malmès la seva imatge i la de la institució que va representar considera que pot ficar condicions  a la tornada del seu exili. 

Una de les exigències que més problemàtiques és la voluntat de tornar per viure a La Zarzuela i recuperar la seva assignació econòmica prèvia a la seva fuga pels problemes amb la justícia i els escàndols que avui encara l'envolten.