La fiscalia ha enviat un escrit al jutjat de vigilància penitenciària 2 en el qual s'oposa a què l'exdiputat de CiU en el Parlament Oriol Pujol, condemnat a dos anys i mig de presó pel cas ITV, pugui sortir diàriament a treballar i exercir un voluntariat social, malgrat que un jutge li havia revocat el tercer grau.

En l'escrit, la fiscalia critica que l'aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari --al qual s'acull la Junta de Tractament de Brians 1 per deixar-lo sortir-- ha de tenir un "caràcter excepcional, i l'únic excepcional que concorre en el present cas és que l'intern és fill de l'expresident de la Generalitat".

Així, assenyala que Oriol Pujol va ser membre destacat del partit fundat pel seu pare (CiU), que ha estat antecedent directe del qual actualment governa en la Generalitat de Catalunya, en les seves paraules, i que la decisió de la Generalitat "es deu a la decidida voluntat de l'administració que l'intern romangui el mínim temps a la presó".

El 24 de maig passat el jutjat de vigilància penitenciària va revocar el règimen de tercer grau de què disfrutava donis del mes de març, i Pujol va ingressar a la presó. Dies després se li va permetre sortir diàriament a treballar i exercir un voluntariat social.