La Fiscalia demana penes de 5.400 euros de multa per a cada un dels sis joves d'Arran, organització juvenil vinculada a la CUP, que al març de l'any passat van intentar ocupar la seu del PP a Barcelona en un acte reivindicatiu a favor del referèndum d'independència.

En el seu escrit d'acusació, a què ha tingut accés Efe, el ministeri públic acusa d'un delicte de desordres públics als sis militants d'Arran i demana que se'ls condemni, a més, a indemnitzar amb 1.319 euros el PP per les despeses de neteja dels grafits que els activistes van fer a les parets i els vidres de la seu del partit.

De la seva banda, l'acusació particular exercida pel PP demana sis anys de presó per als activistes de l'organització juvenil que van intentar ocupar la seva seu, als quals el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona va enviar a judici pels delictes de desordres públics i danys.

En el seu escrit de qualificació, la Fiscalia sosté que els sis acusats, integrats en un grup d'unes 40 persones i actuant en nom d'Arran, van acudir a la seu del PP a Barcelona amb el propòsit de dur a terme "una acció de caràcter reivindicatiu" a la qual van assistir les diputades de la CUP Anna Gabriel i Eulàlia Reguant.

Una vegada allà, sosté el ministeri públic, un grup de 17 persones entre els quals figuraven els acusats, van entrar a la seu del PP i van intentar excedir la porta de seguretat que donava accés a les dependències del partit, sense aconseguir-ho.

També els militants d'Arran van enganxar cartells a les parets i les portes de vidre de la seu del PP, amb eslògans com L'organització és la clau de la victòria o Referèndum, independència, Països Catalans.

Segons el ministeri públic, els acusats i la resta de persones que els acompanyaven "es van negar a abandonar el lloc, després de ser requerits a l'efecte pel personal de seguretat del PP, impedint així el normal funcionament del partit i l'entrada i sortida de les persones".

Els acusats van sortir de la seu del partit uns vint minuts després, quan van ser requerits per una patrulla dels Mossos d'Esquadra, després de la qual cosa van enganxar més cartells a les vidrieres de les portes d'accés, així com una pancarta amb el lema "La independència no es negocia, referèndum sí o sí", i van repartir pel lloc diverses caixes de cartró en forma d'urnes.

Al mateix temps, afegeix el ministeri públic, una persona no identificada va dibuixar amb esprai una bandera estelada a les vidrieres de la porta de la seu del PP.

El grup es va acabar dissolent, després que un dels seus integrants oferís una roda de premsa a les portes del PP, que segons la Fiscalia no va durar més d'uns cinc minuts.