Segon dia de judici als dos joves acusats de desordre públic, atemptat contra l’autoritat i lesions i danys. Sense canvis. La fiscalia manté la petició de 9 anys de presó i multes de 7.200 euros a Charaf Fadlaoui -de 18 anys- i Ibrahim Afkir -de 19 anys- per pressumptament llançar pedres contra una furgoneta de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra i lesionar dos agents durant els disturbis que hi va haver la nit del 16 al 17 d'octubre passat a Girona, en el marc de les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava els líders independentistes per l'1-O.

Els dos joves sempre han mantingut que no van protagonitzar els fets pels quals se’ls imputen. El fiscal ha elevat a definitives les conclusions provisionals i la Generalitat també manté l'acusació i demana una condemna de 3 anys i mig. La defensa, encapçalada per l'advocat Benet Salellas, en demana l'absolució i denuncia que la causa va estretament lligada a un discurs interessat i que se'ls imputen uns fets sobredimensionats. 

A hores d'ara, els dos acusats, són els dos únics encausats per les protestes populars contra la sentència que estan empresonats, un fet que la defensa atribueix a la seva nacionalitat marroquina.

Tercer dia consecutiu de concentracions de suport

Per tercer dia consecitiu desenes de persones s'han manifestat davant els jutjats de Girona, convocats pel Grup de Suport a l'Ibrahim i en Charaf. Han desplegat una pancarta amb el lema "Llibertat Charaf i Ibrahim". 

La CUP també ha participat a la mobilització i ha reclamat que la Generalitat es retiri del cas com a acusació particular. En aquest cas, la petició de presó és de 3,5 anys. "Ens sembla sorprenent i rocambolesc, i ens indigna que la Generalitat, que pretén garantir els drets i les llibertats, acusi aquests dos joves", va dir ahir la diputada Natàlia Sánchez. 

Des de la CUP critiquen que el Govern hagi aplicat un "veto directe" a la resta de grups parlamentaris per poder tenir accés a l'informe i ha lamentat que la investigació s'hagi centrat "excessivament" damunt els policies i no s'hagi fet "cap mena d'atenció a les víctimes".