Els Mossos d'Esquadra investiguen la consellera Laura Borràs per contractes irregulars quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Segons ha avançat la Cadena Ser i han confirmat fonts de la investigació a El Nacional, la policia investiga l'actual consellera de Cultura de la Generalitat per la contractació d'un informàtic per a la reforma i creació de pàgines web. Aquests serveis s'haurien dut a terme a través de contractes fraccionats de menys de 15.000 euros per rebaixar costos i evitar així fer concursos públics, com recull la llei de contractes.

La condició de consellera de Laura Borràs fa que sigui aforada, i per tant, si la investigació tira endavant i hi ha indicis de delictes que l'afectessin directament a ella, hauria de ser un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui portés el cas. Ara mateix no hi ha cap jutge del TSJC investigant Borràs.

Un jutjat d'instrucció dirigeix l'operació que han fet aquest matí els Mossos d'Esquadra i que haurà de determinar el grau d'implicació de l'exdirectora de la Institució de les Lletres Catalanes. Els Mossos investiguen la seva gestió i les contractacions de quan ella era directora.

En el marc d'aquesta investigació, els Mossos han entrat per ordre judicial aquest matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i a la mateixa Institució de les Lletres Catalanes. Al CTTI hi ha tota la informació i els serveis informàtics de la Generalitat, entre els quals hi ha els servidors de tots els correus corporatius de l’administració.

Fonts del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública han informat que els escorcolls s'han dictat judicialment i els Mossos han demanat informació en el marc del cas, que està sota secret de sumari. L'operació no està relacionada amb el referèndum de l'1 d'octubre, han indicat les mateixes fonts. Segons apunta Catalunya Diari, l'informàtic presumptament implicat seria un alumne d'un màster de la Universitat de Barcelona on la consellera impartia classes.