"No tot s'hi val. Vinc a retre comptes del que he fet, no del que malintencionadament es diu que he fet". Amb aquesta contundència ha comparegut la consellera Laura Borràs a la comissió de cultura del Parlament aquest dimecres, on ha assegurat que l'acusació d'haver adjudicat a dit contractes a un excol·laborador seu quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) és "rotundament fals" i ha denunciat un "linxament públic" i "malèvol".

En aquest sentit, Borràs ha defensat que és "indignant i inadmissible" que s'intenti "esquitxar" la seva trajectòria amb un "setge de mentides mediàtiques". "Em rebel·lo contra aquesta injustícia", ha denunciat la consellera davant una sala de comissions força plena per la quantitat de col·laboradors seus a la ILC que s'hi han apropat per donar-li suport.

Així, Borràs ha defensat que sempre ha actuat amb "professionalitat", "rigor" i "màxima i absoluta transparència". Seguint amb aquestes explicacions, la consellera ha defensat que els contractes en qüestió no es van encarregar per concurs públic perquè eren de menys de 18.000 euros, com marca la llei, però que sí que es van demanar fins a tres pressupostos per encarregar el millor projecte en funció de l'"expertesa i la competència econòmica". "No s'ha evitat cap concurs públic", ha defensat, en una compareixença en la qual ha repetit diverses vegades que es tracta d'una informació "falsa" i que tota la informació està publicada al portal de la transparència. 

La compareixença, que ha estat a petició pròpia, tot i que el PSC i els comuns també l'havien demanat, arriba després que la setmana passada es fes públic que els Mossos, actuant com a policia judicial, estan investigant la seva gestió quan era directora de la ILC. Sobre aquest punt, però, Borràs també ha defensat que una setmana després no té "cap notificació" sobre la investigació i ha negat que el conseller d'Interior, Miquel Buch, li donés informació privilegiada sobre aquesta.