La Fiscalia ha demanat al jutge de Barcelona que investiga l'1-O que allargui 18 mesos més la causa, per la seva complexitat, ja que encara falten diverses diligències per realitzar i considera que és impossible poder-la concloure abans que aquest dijous expiri la primera pròrroga.

En un escrit, a què ha tingut accés Efe, la fiscal recorda que el jutge ja va declarar complexa la causa fa 18 mesos, perquè existeix una gran quantitat d'investigats -al voltant de quaranta-, s'investiguen diversos delictes i s'ha hagut d'analitzar nombrosa documentació, cosa que el va portar a allargar el procediment en un període extra que finalitza aquest pròxim dijous, 28 de febrer.

El ministeri públic sol·licita ara que s'acordi una nova pròrroga de 18 mesos, ja que encara estan pendents diligències "necessàries", entres les quals cita la declaració com a investigats d'alguns responsables de mitjans de comunicació, en uns interrogatoris que estan pendents que es resolgui el recurs d'apel·lació.

A més, la Guàrdia Civil encara ha de remetre al jutjat els informes finals amb l'anàlisi de la documentació i dels arxius electrònics intervinguts al llarg del procediment.

La Fiscalia sol·licita també noves diligències, com que es requereixi a la responsable de la secretaria general del departament de Governació de la Generalitat l'acta de traspàs i recepció del fitxer del registre de participants en consultes no referendàries.

El ministeri públic també insta el jutge a requerir que s'aportin a la causa els nomenaments en virtut dels quals exercien les seves funcions el 2017 els ex-alts càrrecs del Govern investigats en el procediment.