Els comissionistes Alberto Luceño i Luis Medina seran els únics que acabaran pagant els plats trencats d'haver comès un frau i blanquejar els milions que es van repartir. Aquest sembla el desenllaç final escoltant els interrogatoris del jutge i el que acaba de dir la Fiscalia.

De moment, el Ministeri Públic allibera de qualsevol responsabilitat penal l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida com a màxim responsable en signar aquests contractes de material sanitari en mal estat i amb comissions incloses durant la primera onada de la pandèmia per covid el 2020.

En Carlos, innocent segons Fiscalia

La Fiscalia Anticorrupció dona suport al consistori en el famós i mediàtic cas de les mascaretes. El Ministeri Públic s'oposa a imputar el gerent de la funerària municipal i també a citar com a investigat el cosí de l'alcalde Martínez-Almeida, Carlos Almeida. Segons avança El Español, el fiscal rebutja rotundament les pretensions de Más Madrid, que va atribuir falsedat documental a aquest funcionari, i de Podemos, que va demanar imputar el parent de l'alcalde del PP. Tots dos partits exerceixen l'acusació popular, a més del PSOE.

Nous escàndols

En paral·lel, Unidas Podemos ha presentat a l'Assemblea de Madrid una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció i una altra davant la Fiscalia Europea per uns contractes per via d'emergència que la Comunitat de Madrid va adjudicar a dues empreses per valor de 20 milions d'euros per la compra de material sanitari durant la pandèmia amb dues empreses que “no tenien experiència prèvia en aquest negoci”. La portaveu adjunta d'Unidas Podemos, Alejandra Jacinto, ho ha anunciat en declaracions als mitjans aquest dijous després de presentar aquestes denúncies, en què sol·licita que s'investigui la contractació com a subministradors de material sanitari de les empreses VIN DORE 24K, SL i AIR GLOBAL MEDIA, SL per part de la Comunitat de Madrid.

Jacinto ha explicat que, fins a l'adjudicació dels contractes, aquestes empreses no es dedicaven a la importació de material sanitari i que van canviar "de forma sobtada" la raó social, tenien una facturació mitjana fins a l'any de la pandèmia de 80.000 euros a l'any i que a partir de l'any 2020 passen a facturar, en el cas de VIN DORE 24K, més de 17 milions d'euros, i en el cas d'AIR GLOBAL MEDIA més de 10 milions d'euros. Una informació que ja es va filtrar fa un mes on es constataven els grans lligams del gerent de VIN DORE 24K amb alts càrrecs del PP o el mateix Pequeño Nicolás.

En el cas d'AIR GLOBAL MEDIA, l'activitat de la qual de la societat consistia a produir continguts de ràdio relacionats amb les competicions de Fórmula 1 per a telèfons mòbils, Unidas Podemos denuncia quatre contractes durant 2020 per al subministrament de material sanitari tramitats mitjançant el procediment d´emergència per un import conjunt de 10.060.500 euros. Assenyalen que aquesta empresa pretén que la seva activitat com a subministrador romangui "oculta", igual que els beneficis que aquesta li va reportar, ja que no ha dipositat els seus comptes de 2020 al Registre Mercantil malgrat que totes les societats mercantils tenen aquesta obligació, i afegeix que sí que ho va fer des de la seva constitució el 2015 fins al 2019 tot i que la seva xifra de negocis es va multiplicar per 47.