Dubitatiu en la seva declaració davant del jutge i admetent que va contactar expressament amb en Carlos, el cosí de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, per fer negoci. Així es va presentar ahir el fill de Naty Abascal, Luis Medina, per declarar assenyalat per un presumpte frau i blanquejar els guanys de la venda de material sanitari defectuós i comissionar més d'un milió d'euros en plena pandèmia derivats del consistori madrileny. Veient que cada cop està més lligat de mans i peus per la justícia, posa a disposició la seva herència com a fiança.

900.000 euros d'herència

Cal recordar que ja va declarar anteriorment que no podia ser embargat perquè "només tenia poc més de 200 euros al banc". Així doncs, Medina pretén pagar els 900.000 euros que li ha imposat el jutge d'entrada. El mateix comissionista, definit ell mateix com un empresari d'èxit, ho ha remès en un escrit al jutge d''Instrucció número 47 de Madrid, Ángel Carretero. En concret, el que ha remès al jutge són  els seus drets  sobre l'herència de la seva àvia paterna, que encara no ha cobrat perquè la sentència que li reconeix quatre milions d'euros per estar recorreguda .

El magistrat li va imposar aquesta fiança després de tractar d'embargar els seus béns i descobrir que tan sols tenia 247 euros  al seu compte bancari, i per això el comissionista va ser imputat per possible alçament de béns. L'únic que el va poder embargar el jutge va ser un iot matriculat a Gibraltar de 325.515 euros. D'altra banda, tant a Medina com a l'altre comissionista Alberto Luceño, se'ls ha retirat el passaport i hauran de declarar novament en quinze dies perquè veu indicis clars de fugida.

Qui era la seva àvia?

Victoria Eugenia Fernández de Còrdova i Fernández de Henestrosa (1917-2013) va ser la XVIII Duquessa de Medinaceli que va morir als 96 anys l'any 2013. Tothom la coneixia amb el sobrenom de Mimí i ella també va ser una habitual de la premsa rosa. Els diners que tenia aquesta dona escandalosament rica també van provocar molts conflictes a la família. Els representants dels Medinaceli, els Medina i els Feria, aquests de la banda de Luis Medina, són les tres branques d'una de les cases nobiliàries més riques i poderoses d'Espanya que van acabar a un jutjat de Sevilla per intentar arribar a un acord sobre l'herència de la duquessa de Medinacelli, vuit anys després de la seva mort, és a dir, el 2021.

Després del ducat dels Alba, el de Medinaceli era el més important. Posseïa 79.146 hectàrees, tres desenes de títols nobiliaris i jardins, hospitals, castells i palaus per tota Espanya, el Pazo d'Oca a A Estrada i la sevillana Casa Pilatos inclosos. Va tenir tres fills però tots, menys un, es van morir abans que ella. El viu és Ignacio Medina, l'actual duc de Segorbe, que s'ha enfrontat als néts de Mimí, entre ells Luis Medina, que també va acabar cobrant una part del pastís. 

Un pare pederasta

Així doncs, el pare del comissionista era el duc de Feria, Rafael de Medina i Fernández de Córdoba. Aquest, després del divorci amb Naty Abascal a la dècada dels vuitanta, va començar a consumir grans quantitats de cocaïna i d'alcohol i freqüentar famosos prostíbuls de Sevilla. L'escàndol més gran es va produir quan va ser condemnat per tràfic de drogues i raptar una menor de 5 anys. Va ingressar a la presó per aquests delictes el 1993 i va ser acusat de pederasta i corrupció de menors per unes fotografies d'ell amb diverses nenes nues envoltant-lo. Es va suïcidar el 2001 després d'ingerir una gran dosi de barbitúrics.