La fiscalia de Brussel·les encara no ha rebut l'ordre de detenció de Carles Puigdemont que ha emès aquest migdia el magistrat Pablo Llarena, just després que s'hagi fet pública la sentència del judici al procés. 

En un comunicat, el ministeri públic belga explica que "la fiscalia de Brussel·les encara no ha rebut cap document de les autoritats espanyoles". La fiscalia informarà quan rebi el requeriment mitjançant un altre comunicat. 

El magistrat de la sala penal del Suprem Pablo Llarena ha activat una nova euroordre contra el president a l'exili, Carles Puigdemont. De la mateixa manera, l'instructor de la causa sobre el procés també ha posat en marxa una ordre de detenció internacional.

Després de notificar-se la sentència de la causa del procés, Llarena s'ha activat i ha demanat la detenció mitjançant una ordre europea i internacional de detenció i lliurament del president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont pels delictes de sedició i malversació de cabals públics, acordant la seva recerca i ingrés a la presó. El jutge instructor de la causa ha considerat plenament justificada la petició en aquest sentit, que ha estat cursada per escrit per la fiscalia.

Com ja va passar ara fa un any, quan es va dictar el processament dels acusats, Llarena ha activat l'euroordre i també una ordre internacional de crida, cerca i detenció contra Puigdemont. A diferència de l'anterior, que va acabar retirant, Llarena la dicta pels delictes que marca la sentència d'avui per als responsables del Govern: sedició i malversació. La interlocutòria recorda que si "la sola imputació va ser propiciatòria de la fugida d'alguns dels presumptes responsables i justificaria per si mateixa l'ordre de detenció europea, les condemnes pronunciades contra els encausats no evadits propicia el risc que a partir d'ara els pròfugs busquin reforçar la seva fugida refugiant-se en països que no formen part de la Unió Europea i, per tant, que no hagin assumit el compromís de cooperació que regeix a la Unió".

En el moment en què la fiscalia rebi l'ordre, haurà d'avaluar si hi ha delicte i demanar al jutge la detenció i extradició o bé desestimar-la.