La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha advocat per evitar "elucubracions" sobre la data de la sentència del procés. Segarra desacredita així un dels quatre fiscals del judici al procés Javier Zaragoza, que aquesta mateixa setmana va fer la seva travessa particular sobre el dia que es faria pública la sentència. Va dir que es coneixeria els primers 10 dies del mes d'octubre, just abans de la festa del Pilar, la festa nacional espanyola.

judici procés fiscal Javier Zaragoza EFE

"El tribunal és qui ha de gestionar les dates", ha exposat Segarra, qui ha incidit que es tracta d'una "complexa resolució judicial". I ha insistit que el tribunal és el que ha de decidir la data. "La resta són elucubracions en què no entro", ha remarcat, en declaracions als periodistes, després d'assistir a l'Escola d'Estiu del Ministeri Fiscal, que se celebra a Bergondo (La Corunya) sobre la ciberdelinqüència.

Segons fonts jurídiques, el tribunal que va jutjar el procés independentista a Catalunya, presidit pel magistrat Manuel Marchena, estudiava fer pública la sentència en el proper mes d'octubre.

D'aquesta manera, es podria conèixer el futur més immediat dels 12 polítics catalans jutjats pel Tribunal Suprem uns quatre mesos després de la finalització de la vista oral i també després de dates assenyalades a Catalunya com la Diada i el segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre.

La sentència caurà abans de les eleccions del 10-N, però podria coincidir justament amb el moment en què la Junta Electoral rep les candidatures i les proclama públicament. Si dins les llistes hi ha presos polítics, aquests podrien quedar inhabilitats a les vigílies de fer públiques les candidatures, en el cas que la sentència fos una condemna.