El fiscal del Tribunal Suprem, Juan Ignacio Campos, decidirà a finals d'estiu o principis del mes de setembre si obre un procediment penal contra el rei emèrit Joan Carles I. De la mateixa manera, també podria decidir arxivar la causa, segons han explicat fonts fiscals a la Cadena Ser.

Cap al mes d'agost el fiscal ja haurà rebut tota la comissió rogatòria sol·licitada a Suïssa sobre els moviments del compte que contenia els prop de 65 milions d'euros que el rei de l'Aràbia Saudita va regalar a Joan Carles.

"Arribar fins al final"

La Fiscalia pretén, segons l'emissora, "arribar fins al final del cas" en "defensa de la legalitat" ja que, a més a més, no descarta l'aparició de "nous comptes i fons" relacionats amb el rei emèrit. Aquests "nous comptes" no es podrien estudiar si el fiscal del Suprem no decidís obrir un procediment legal. 

Les sospites de més comptes i fons es deuen al fet que la relació de Joan Carles I amb els gestors dels seus fons a Suïssa, Arturo Fasana i Dante Canónica, "és anterior" a la transferència dels 64,8 milions del rei de l'Aràbia Saudita. Per tot això, "suposen l'existència d'altres quantitats i comptes opacs" a la hisenda espanyola. 

Canónica i Fasana figuraven com a president i secretari de la Fundació Lucum, que es va crear per actuar de pantalla d'un compte a Suïssa del banc Mirabaud. Fasana era qui administrava els fons i realitzava els moviments de diners.

Dante Canónica va declarar al fiscal suís que investiga els comptes de Joan Carles I al país, que el rei li va encarregar "crear una estructura" per transferir una "donació important" que rebria del rei de l'Aràbia Saudita. Tot i això, Canónica va negar que l'estructura fos opaca.