Excepcional. El fiscal ha retirat la petició de quatre anys de presó per un delicte de desordres públics a quatre noies per haver participat  en la protesta amb una festa Holi contra el sindicat policial Jusapol, el  setembre del 2018, en la via Laietana de Barcelona.  El judici s’ha iniciat aquest dimecres a la secció vuitena de l’Audiència de Barcelona  i davant la falta de proves, el fiscal, prèvia consulta als seus superiors, ha retirat l’acusació. Carlos Hurtado, advocat d’Alerta Solidària i de les processades, ha declarat que “malgrat la retirada de la fiscalia, han estat víctimes durant quatre anys  i amb l’acusació de 4 anys de presó” i ho ha atribuït als “atestats construïts dels Mossos per justificar la repressió”.

En l’escrit d’acusació, la fiscalia  afirmava que  les acusades van ser detingudes amb cinc bosses, que contenien pintura acrílica i uns 860 sobres amb pols de colors per repartir als manifestants i així “van entorpir el legítim exercici de la força policial”. I, per aquesta acció, els demanava quatre anys de presó. En el judici,  han declarat quatre agents dels Mossos sobre aquella protesta i de forma genèrica. El cinquè, autor de l’atestat i que ha declarat per videoconferència, ha assegurat que no recordava els fets, ni tan sols que un agent de paisà va informar-lo que van detenir a les joves, o que les bosses eren al seu costat,  i no les duien elles. Davant aquesta imprecisió, s’ha fet una pausa del judici i en reprendre’s, el fiscal ha manifestat a la sala que retirava l’acusació i s’ha acabat el judici, en el moment que havien de declarar testimonis de la defensa.

Vivet i Catasús

Per la protesta del Holi, també es va jutjar i condemnar l’activista de Badalona Marcel Vivet. El TSJC va rebaixar-li la condemna, fet que provocarà  que no entri a la presó. La fiscalia ni l’agent dels Mossos lleument ferit no van presentar recurs en contra. L’Audiència de Barcelona havia condemnat Vivet a 5 anys de presó, i en la nova resolució el TSJC li va rebaixar el càstig a un any de presó per desordres públics i a sis mesos per atemptat contra l’autoritat, a més d'una multa de 180 euros i manté la indemnització de 1.511 euros a l’agent. La rebaixa estava basada que el tribunal no considera un objecte perillós el pal de la bandera amb el qual va picar el canell de l'agent, fet que agreujava les penes.

A més a més, el maig passat va ser jutjat el jove Adrià Catasús, a qui  la fiscalia li demana vuit anys de presó per protestar en la concentració  de la festa Holi i picar al mateix agent que Vivet, en un altre moment i sense ferir-lo.