Prop d'un centenar de membres d'Arran s'han manifestat aquest divendres a Barcelona en protesta per la concentració organitzada pels sindicats policials Jusapol, Jupol i Jucil a la plaça Sant Jaume.

Les dues concentracions han congregat unes 50 persones cada una, un fort dispositiu policial i nombrosos periodistes. "Fora les forces d'ocupació", "Fora policia, tortura i assassina" i "Fora feixistes dels nostres barris" són alguns dels lemes que han cridat els manifestants convocats per Arran. Els Mossos han identificat tothom que s'intentava apropar a la plaça Sant Jaume.

Els sindicats, que han convocat la protesta per donar veu a les seves reivindicacions laborals justament l'últim dia de campanya electoral, han rebut la visita d'Ignacio Garriga, de Vox, i d'Inés Arrimadas, de Cs.

ignacio garriga vox jusapol s.a.

Ignacio Garriga a la manifestació / Foto:Sergi Alcàzar

Els manifestants independentistes s'han concentrat a la plaça Sant Miquel, a pocs metres de la concentració dels sindicats policials. La forta presència de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana els ha impedit d'apropar-se a la plaça.

 

 

Davant de la impossibilitat d'accedir a la zona, els membres d'Arran han decidit desplaçar-se cap a la plaça Reial i La Rambla abans de dissoldre la concentració, i han llançat consignes durant la mobilització com "La policia tortura i assassina", "Fora feixistes dels nostres barris" i "Anticapitalistes'.

Mani CDR Barcelona

CDR marxant pels carrers del Gòtic / Foto: Samuel Nacar

Suport de la CUP

La concentració ha comptat amb la presència del diputat de la CUP Carles Riera, que, en declaracions a Europa Press, ha mostrat el seu suport a la "mobilització antifeixista". Riera ha lamentat que "la Generalitat i els Mossos d'Esquadra tornin a defensar els feixistes i continuïn intimidant" la llibertat d'expressió i de manifestació.

El diputat de la CUP Carles Riera ha intentat parlar amb els Mossos perquè permetessin que la manifestació d'Arran entrés a la Plaça Sant Jaume.

Jusapol punxa

El sindicat policial Jusapol ha convocat la concentració a la plaça Sant Jaume enmig de fortes mesures de seguretat. Les mesures Covid-19, amb la distància entre els manifestants, han permès omplir la plaça durant l'acte, que ha rebut la visita de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, i el candidat de Vox, Ignacio Garriga.

 

La concentració policial estava convocada per Jusapol, Jupol i Jucil amb l'objectiu de demanar la declaració de Catalunya com a zona d'especial singularitat i en protesta per "l'abandonament que viuen en aquesta regió els membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per part del govern d'Espanya". Les tres organitzacions han denunciat el clima de "creixent fustigació, atacs, odi i rebuig cap als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, així com la tensió que pateixen els seus familiars des de l'inici del procés independentista".

Això s'ha incrementat, diuen, amb la campanya electoral, on partits independentistes "han promès expulsar els agents". "Proclames polítiques busquen provocar odi i augmentar els atacs cap als policies", han afegit.