El diari econòmic Financial Times ha indicat que amb la nova majoria independentista d'aquesta legislatura nombrosos membres del moviment sobiranista hi veuen "un mandat" per intentar altre cop la República catalana. 

"Els independentistes han recuperat la seva exigua majoria parlamentària, i molts en el moviment independentista català ho veuen com un nou mandat per intentar una nova República", ha indicat.

Financial Times ha considerat l'elecció de Roger Torrent com a president del Parlament, una "mostra de fortalesa" dels partits que busquen la independència respecte d'Espanya. "El senyor Torrent tindrà a partir d'avui una opinió important en la qüestió crucial de si l'exlíder català fugit Carles Puigdemont podrà tornar a la seva anterior feina i si podrà continuar la lluita per la independència", afegeix.

Segons el diari, la decisió sobre si Puigdemont pot ser investit des de l'estranger serà interpretada en darrera instància per Torrent i la Mesa del Parlament, "tot i que qualsevol decisió a favor del senyor Puigdemont podria ser objecte de recurs judicial".