El Financial Times avisa la UE: el seu silenci amb Catalunya debilita la seva mà dura amb Polònia. En un article d'opinió del comentarista d'afers estrangers Gideon Rachman, s'alerta que les acusacions contra la Unió Europea per tenir una "doble vara de mesurar", s'estan reforçant amb els "esdeveniments a Espanya". 

En un article dedicat a la situació a Polònia, on la UE ha iniciat els procediments per retirar el dret a vot en acusar-los de no respectar els valors de la UE, Rachman recorda que a Catalunya "els polítics elegits estan a la presó per celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya".

En aquest sentit, admet que la UE es pot defensar del cas català assegurant que el "referèndum era il·legal i que els tribunals espanyols han actuat dins dels límits de la constitució actual", ara bé, també alerta que el govern de Varsòvia pot assenyalar que "és Espanya —no Polònia— qui actualment està empresonant políticament opositors". 

La Unió Europea ha estat acusada últimament per diverses veus de tenir una doble vara de mesurar en funció del país del que es tracta, fent els ulls grossos amb Espanya i filant més prim amb els països de l'est d'Europa i més pobres econòmicament.

L'article, inclòs dins la secció d'opinió, està escrit pel cap d'opinió d'afers estrangers del diari, càrrec que va assumir fa més d'11 anys, després d'haver fet de corresponsal a Brussel·les, Washington i Bangkok pel també britànic The Economist.