El FerrerasGate també ha protagonitzat part del debat sobre l’estat de la nació. El diputat de Podemos Pedro Honrubia ha lluit aquest dimarts una samarreta al Congrés dels Diputats en la qual hi apareix el fragment d’una transcripció dels àudios entre el director de la Sexta, Antonio García Ferreras i l’excomissari corrupte de la policia espanyola José Manuel Villarejo. “Eduardo, això és molt seriós, jo m’hi sumo però tot això és molt delicat i és massa matusser”, diu la frase. Es tracta d’una frase parafrasejada per Ferreras durant la seva conversa amb Villarejo, en referència a una conversa que anteriorment el director de La Sexta havia mantingut amb el director d’OKDiario, Eduardo Inda.

“Avui hi haurà un elefant blanc en el Ple del Congrés. Com que segurament s’intentarà obviar, ho fem present. És molt greu el que ha passat aquests anys; un vertader atac a la democràcia i la sobirania popular. No pot quedar impune, no es pot tornar a repetir”, ha apuntat Honrubia en una piulada al seu compte de Twitter, en la qual hi adjunta una foto d’ell mateix assegut al seu escó i lluint la samarreta blanca. Cal recordar que la informació ‘matussera’ a la que es referia Ferreras en aquesta conversa amb Villarejo era una notícia falsa publicada per OKDiario en la qual s’assegurava que el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, havia ingressat 272.000 euros a un suposat compte corrent creat pel llavors líder de Podemos, Pablo Iglesias. La cadena de Ferreras va difondre la informació falsa.

Podemos ja va sortir en la seva pròpia defensa aquest cap de setmana. “La pota mediàtica de les clavegueres” de l’Estat, va dir el partit al seu compte de Twitter en referència a la conxorxa entre Ferreras i Inda per publicar informacions falses sobre el partit de Pablo Iglesias. “Hores i hores de tertúlies i portades perquè Antonio García Ferreras va donar una informació falsa contra nosaltres i Pablo Iglesias, sabent que era mentida. Per què? Perquè Eduardo Inda és el seu ‘germà. Així és el seu periodisme”, denunciava el partit al seu compte de la xarxa social de l’ocellet.

Fins i tot la secretària general del partit Ione Belarra, va denunciar la situació en una piulada, en la qual assegurava que “Ferreras va difondre informació falsa sobre Pablo Iglesias i sobre Podemos sabent perfectament què feia. La seva contribució al desprestigi de Podemos ha sigut clau i ha fet un mal irreparable a la democràcia; mai no sabrem qui hauria governat a Espanya l’any 2016”, va arribar a sentenciar l’actual líder de la formació al seu compte de Twitter.