La darrera filtració de les gravacions de l'excomissari José Manuel Villarejo va arribar el passat dissabte a la nit en una publicació de Crónica Libre. Aquest cop, els àudios no mostraven a Villarejo tractant amb polítics, sinó amb un periodista: Antonio García Ferreras, qui reconeixia davant de l'excomissari que es va fer ressò de la informació que va publicar Eduardo Inda sobre un compte fals de Pablo Iglesias quan sospitava que no era certa. Malgrat les sospites, Ferreras acaba donant la informació al seu programa on Iglesias va haver d'anar a justificar que es tracta d'una notícia falsa. Ara, que les gravacions on Ferreras admet davant de Villarejo que tenia dubtes, però l'afecte cap a Inda el van fer "anar amb tot", Podemos i els seus dirigents esclaten a les xarxes

El mateix partit d'Unidas Podemos s'ha pronunciat sobre els fets a través de Twitter aquest diumenge. "La pota mediàtica de les clavegueres", han sentenciat i han afegit: "Antonio García Ferreras va donar una informació falsa contra nosaltres i Pablo Iglesias, sabent que va ser mentida. Per què? Perquè Eduardo Inda és el seu “germà”. És així el seu periodisme". La formació ha elaborat un petit fil de tuit, en el següent adjunta part de la intervenció d'Iglesias al FAQS en motiu de la filtració d'aquests àudios, on se'l veu reaccionant a part de les gravacions. 

No només el partit s'ha pronunciat, dirigents d'aquest també han esclatat a les xarxes socials. Una de les primeres a pronunciar-se ha estat Ione Belarra, secretaria general de la formació i ministra de Drets Socials. Belarra ha afirmat que Ferreras va contribuir al desprestigi de Podemos fent un "mal irreparable a la democràcia". Finalment, afegeix: "Mai sabrem qui hagués governat Espanya l'any 2016", època en què la formació morada tenia grans perspectives a les enquestes electorals i en què va sortir aquestes informacions que finalment s'ha demostrat falses. 

TUIT ione Belarra audios villarejo i ferreras

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, també ha fet servir les xarxes aquest matí per posicionar-se sobre els fets. Citant a la seva companya de partit ha afirmat: "Contra Podem tot s'hi val: la manipulació i la mentirà organitzades des del poder". Com fa Belarra, Montero ha assegurat que s'ha fet un mal "irreparable" i ha apel·lat a "cuidar la nostra democràcia i depurar responsabilitats als braços polítics, judicials, policials i mediàtics de les clavegueres de l'Estat". 

TUIT Irene Montero audios villarejo i ferreras

Reacció d'Iglesias

Pablo Iglesias ja es va pronunciar sobre els fets la mateixa nit de la publicació. En una entrevista en el programa FAQS qüestionava: "Com es pot donar una informació quan peses que és mentida? Com un periodista pot donar una informació que li sembla potinera? Això és periodisme?". A més, a les seves xarxes socials, l'exlíder de Podemos ha afirmat que Ferreras "no hauria de tornar a exercir mai com periodista".