Ferran López, la mà dreta del major Josep Lluís Trapero, un dels puntals del cos dels Mossos d'Esquadra, marxa. L'ha fitxat Joan Laporta i aviat serà el nou cap de seguretat del Futbol Club Barcelona. És qüestió de dies que abandoni el cos policial i s'incorpori a can Barça.

López ha estat fonamental els darrers anys per al cos dels Mossos d'Esquadra. El més diplomàtic dels comissaris, a banda de posar ordre dins del cos, ha tingut un paper delicat en les relacions entre la policia catalana i l'estat espanyol en els anys més convulsos dels procés independentista. Va evitar que un Guàrdia Civil fos cap dels Mossos durant el 155 assumint-ne ell les funcions per petició expressa del major Trapero. I després va tenir un paper fonamental en el judici del major, exposant com a testimoni els fets, cosa que va fer que absolguessin el màxim responsable del cos de l'acusació de sedició.

Trapero és la rauxa, l'impuls, l'ímpetu i la força. I López el seny, la temperança, la capacitat de lideratge i organització. La seva sortida deixarà un forat complicat de tapar i, sobretot, deixa Josep Lluís Trapero en una situació complexa en un moment d'incertesa per al cos i també per al país, que està esperant la formació del nou Govern. Sembla clar que ERC agafarà les regnes de la conselleria d'Interior. I pel que ha anat transcendint, vol fer-hi canvis. La figura de Trapero com a major s'ha discutit des del primer dia, i tot i que té un càrrec vitalici, ja ha passat que s'ha posat un cap del cos amb funcions operatives. Va passar amb Eduard Sallent mentre Trapero estava processat i preparant la seva defensa.

El cos sense López

El corrent intern veu a venir un problema amb la marxa de López. Diversos comandaments dels Mossos d'Esquadra el qualifiquen com "la peça clau de la Prefectura" i diuen que "sense ell, Trapero es queda sol". Destaquen el prestigi, els contactes i la xarxa que té dins i fora del cos i remarquen que "era l'home clau i amb més valor de l'actual direcció".

Trapero ha de fer moviments ara per reforçar la Prefectura, però diverses fonts internes apunten que "no té ningú". Entre els comandaments també hi ha el corrent d'opinió que el major està qüestionat per ERC.

Oficialment, a Mossos, la marxa de Ferran López no es veu com un "cataclisme". "Aquest cos ha demostrat que no depèn d'una persona", diuen fonts de Mossos. I les mateixes fonts apunten que feia temps que Ferran López volia marxar. També asseguren que "ara, a Mossos, les coses van bé".