El comissari David Boneta s'incorporarà a la direcció operativa dels Mossos d'Esquadra després de la marxa del número dos del cos, Ferran López, que serà cap de seguretat del FC Barcelona, mentre que per primera vegada una dona, la comissària Marta Fernández, comandarà la policia a Barcelona.

Així ho han anunciat els Mossos d'Esquadra en un comunicat, després que aquest dimecres hagi transcendit que López, un comissari de la màxima confiança del major Josep Lluís Trapero, ha acceptat l'oferta del president del FC Barcelona, Joan Laporta, per incorporar-se en els propers dies com a nou responsable de seguretat del club blaugrana, després de 31 anys en la policia catalana.

En una reestructuració obligada per la marxa de López, Trapero incorpora en la direcció operativa dels Mossos, el nucli dur de la cúpula policial on ja estaven els comissaris Miquel Esquius i Joan Carles Molinero, el també comissari David Boneta.

A Boneta, que fins ara estava al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, el substituirà en aquest càrrec el fins ara cap de la regió policial de Barcelona, Carles Anfruns.

Moviments en cadena

El nou nomenament d'Anfruns ha propiciat un moviment de fitxes en el qual, per primera vegada, una dona, la comissària Marta Fernández, assumirà el màxim comandament dels Mossos d'Esquadra a la Regió Policial de Barcelona.

A Fernández, que fins ara era la màxima responsable de la Comissaria General d'Investigació Criminal, la substituirà l'intendent Antoni Rodríguez, que ja ocupava el lloc de sotscap en aquesta comissaria.

En el comunicat, els Mossos d'Esquadra agraeixen, amb el major Trapero al capdavant, els anys de servei a la ciutadania que ha prestat López des de diferents àmbits en el cos autonòmic, així com la seva "dedicació i lleialtat" en la institució durant els 31 anys en què ha portat l'uniforme de la policia catalana.

López, 31 anys de servei

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha fitxat com a cap de seguretat del club blaugrana López, que va dirigir la policia autonòmica en l'etapa del 155 i que actualment tornava a exercir com a número 2 en la cúpula de Trapero.

López, que va ingressar en la policia catalana el 1990 i amb el temps es va erigir en un dels comissaris de la màxima confiança de Trapero, va assumir la prefectura dels Mossos l'octubre del 2017, després de la destitució del major, i va estar al capdavant del cos durant l'etapa del 155, la qual cosa li va valer diverses crítiques de l'independentisme.

De fet, el comissari va dimitir com a cap dels Mossos el juny del 2018, una vegada Miquel Buch va ser nomenat conseller d'Interior, argumentant que havia assumit el comandament de forma "temporal i limitada".

Després de l'absolució de Trapero i la seva restitució, el 12 de novembre passat, al capdavant dels Mossos d'Esquadra, el major va tornar a situar com a número dos del cos López, que s'havia mantingut en la cúpula en els breus mandats del seu successor, Miquel Esquius, així com en l'etapa d'Eduard Sallent com a comissari en cap.