Com no podia ser d'altra manera, els ministres de Pedro Sánchez han fet pinya davant la plantada de la titular de Justícia espanyola Dolores Delgado a l'homenatge a les víctimes del nazisme a Mauthausen. Així el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha qualificat de "indecència intel·lectual" l'ús partidista que al seu parer va fer el Govern en recordar els presos polítics. 

"Crec que és molt difícil trobar la paraula exacta, però jo diria que és una indecència intel·lectual", ha respost el ministre. Marlaska ha preferit no fer més valoracions del que va passar ahir al camp de concentració quan la ministra de Justícia en funcions Dolores Delgado va abandonar l'acte en el moment que la directora general de Memòria Democràtica del Govern, Gemma Domènech, va recordar els presos polítics quan es va referir a la placa d'homenatge que va posar en aquell mateix indret el conseller Raül Romeva fa dos anys.

En declaracions als periodistes després d'abandonar l'acte, la ministra va dir que "qualsevol actuació o expressió d'exclusió xoca frontalment amb els valors que van sorgir d'aquest camp d'extermini, amb els milers d'espanyols que van morir aquí en unes condicions brutals simplement per ser lluitadors i defensors de la democràcia i la llibertat".