Hores després d’haver rebut la trucada de la seva companya de govern, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que no se sent ofès per la titular de Justícia Dolores Delgado i ha insistit que més enllà de les paraules “el que importen són els fets”. Marlaska ha rebutjat de ple que Delgado hagi de dimitir.

Marlaska ha fet aquestes declaracions després que aquest matí es fessin públics els àudios del dinar en què van coincidir la ministra i l’excomissari José Villarejo, durant el qual Delgado hauria dit que el seu company de gabinet era "maricón". Als passadissos del Senat, el ministre ha assegurat que Delgado no havia de disculpar-se perquè per fer-ho l’hauria d’ofendre o voler-ho fer.

El ministre ha assegurat que el govern de Pedro Sánchez "està més cohesionat que mai" i ha recordat que és l'executiu "de la igualtat i la diversitat".

 "Torno a repetir que no podem centrar-nos en unes paraules en abstracte, hem d'anar realment al fets, al que és una persona, el que representa i el que vol fer", ha afirmat.