El líder del PP català, Alejandro Fernández, ha volgut treure ferro a les proclames que es van sentir a la convenció nacional del PP d'aquest cap de setmana a favor d'empresonar el president a l'exili, Carles Puigdemont, i ha remarcat que no se li hauria de donar "cap tipus d'importància".

"La gent ha de tenir la pell una mica menys fina", ha dit aquest dilluns en roda de premsa. El líder popular ha remarcat que ell mateix ha viscut "coses molt més fortes" al carrer i no es queixa "tot el dia". "La gent ha de tenir una mica més de fortalesa mental, no crec que a ningú li passi res per sentir aquest crit", ha insistit.

 

En ser preguntat per la compareixença de Puigdemont aquest mateix dilluns davant el Tribunal d'Apel·lació de Sàsser, Fernández no ha volgut entrar en valoracions i ha demanat "prudència" fins que el tribunal no hagi pres cap decisió. En aquest moment, el tribunal encara no havia decidit deixar lliure el president.

D'altra banda, després que l'advocat de Puigdemont Gonzalo Boye anunciés que portaria les declaracions de Pablo Casado a la convenció com a prova de "persecució política", Fernández ha dit que no volia valorar cap afirmació sobre Boye perquè "no està en disposició de donar lliçons sobre ètica".

"Ambient optimista"

El líder popular també ha qualificat d'èxit la convenció del PP que aquest cap de setmana s'ha celebrat a Madrid i ha dit que s'hi va viure "un ambient optimista" com el que assegura que es vivia abans de les victòries electorals de Mariano Rajoy i José María Aznar. Fernández ha lloat el discurs de Casado i ha remarcat la "voluntat evident" de "sumar una nova majoria alternativa".

Fernández ha negat que en els discursos a la convenció hi destaqués un apropament a la ideologia d'ultradreta per acostar-se a les tesis de Vox i ha remarcat que el PP català continua defensant l'estat de les autonomies. De fet, ha remarcat que el model d'Estat que existeix ara mateix és "el millor dels darrers 300 anys".

Vaga a Rodalies

Fernández també s'ha referit a la vaga de maquinistes de Rodalies i ha exigit al Govern que faci complir els serveis mínims. Segons el líder del PP de Catalunya és "un escàndol" que no s'estigui garantint el servei i ha reclamat que s'utilitzin "les eines coercitives que facin falta".

El líder del popular català també ha explicat que tenen previst celebrar un acte de suport a la candidatura conjunta Catalunya-Aragó per als Jocs d'Hivern, en el qual participaran l'alcalde de Saragossa, el president del PP a Aragó, el regidor de Barcelona Josep Bou i el mateix Fernández.

 

Imatge principal: el líder del PP català, Alejandro Fernández, en un ple del Parlament / Foto: Sergi Alcàzar