D'entre els ferits en les càrregues dels Mossos d'Esquadra posteriors a les manifestacions en contra de la detenció i empresonament de Pablo Hasél hi ha en Nil Canyelles. Va rebre diversos cops de porra dels antiavalots, es va desplomar en mig de la dispersió davant de diversos agents que no el van auxiliar, i va acabar atès pel SEM, avisat per un altre escamot de la Brimo que estava a prop.

Va ser durant els incidents de dijous, a les 21 h, entre els carrers Bailèn i València. En Nil, de 20 anys, corria durant la dispersió i va rebre quatre cops de porra. Assegura que va iniciar la carrera, que va rebre quatre cops de porra i que per l’impacte de la situació es va desmaiar i va caure a terra. Va ser traslladat pel SEM, i l’endemà al matí va rebre l’alta. 

“Tinc quatre cops de porra al cos"

En declaracions a ElNacional.cat assegura que tots els cops que té són dels Mossos, desmentint així la informació oficial que apuntava que havia rebut l'impacte d'una pedra al cap: “Tinc quatre cops de porra al cos i ferides de la caiguda. No vaig rebre cap cop de pedra al cap. Crec que em vaig desmaiar per l’impacte de la situació".

En el vídeo al qual ha tingut accés aquest diari es veu, però, com un dels manifestants l'arrossega per treure'l de la massa mentre un antiavalots el persegueix i l'intenta colpejar amb la porra. Moments després cau fulminat i els agents que passen pel costat no reaccionen. Fins i tot un té la intenció de colpejar-lo, però es conté.

 

“Veient el vídeo es veu clar que no em van tirar cap pedra: els Mossos encara asseguren que va ser una pedra? No ho entenc”, diu en Nil. Malgrat que nega la primera versió que ha transcendit d'un hipotètic cop de porra al cap, veient el vídeo sí que critica que els Mossos no l'atenguessin. I lamenta que el cos encara mantingui que va ser un cop de pedra per part dels esvalotadors. Fonts dels Mossos asseguren que els antiavalots només el van colpejar amb la porra a les cames i que segons la relació de fets que s'anava rebent per l'emissora, en aquell moment hi va haver un impacte d'un objecte contundent compatible amb un cop de pedra que no es veu en el vídeo.

 

 

En Nil no té lesions greus, es recupera de les contusions, sobretot de les ferides que es va fer al caure a terra. Està bé i diu que el SEM el va tractar correctament. No presentarà denúncia. Creu que són els riscos d’anar a manifestacions i que no vol que el cas es faci més gros.