La política no descansa per Sant Jordi. Els partits han aprofitat la jornada per fer campanya, de cara a les eleccions municipals que se celebren el pròxim 28 de maig. Precisament per això als carrers cèntrics de Barcelona s'han deixat veure diverses cares conegudes, moltes pròpies de Catalunya però també de més enllà. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, és un dels que s'ha desplaçat de la capital espanyola per reivindicar el projecte socialista. I ho ha fet enviant un missatge a favor de la concòrdia entre Catalunya i Espanya. "Avui, Catalunya i Barcelona miren al futur amb optimisme".

No s'ha quedat aquí, i el ministre ha assegurat que veu "ganes de convivència" als carrers de la capital durant la Diada de Sant Jordi. "Barcelona i Catalunya estan pletòriques", ha dit, animant els catalans a gaudir de la jornada. "La pandèmia va ensenyar a la ciutadania a gaudir de cada dia com si fos l'últim, i avui estem disfrutant de la vida, la cultura i la lectura", ha celebrat. Per acabar les seves declaracions amb una reivindicació evident de la feina que ha fet Pedro Sánchez i el seu executiu per adormir el procés, Bolaños ha assenyalat que al govern espanyol "l'omple d'enorme satisfacció veure com Catalunya i Barcelona estan gaudint d'aquesta gran festa".

Bolaños ha estat acompanyat d'altres figures rellevants de l'entorn socialista. Salvador Illa, líder del PSC, ha celebrat que Sant Jordi sigui "un dia de convivència per subratllar allò que uneix" la societat. També ha dit que veu una ciutat i un país "en marxa", i ha reivindicat el seu partit com el motor que pot seguir impulsant Catalunya al llarg dels pròxims anys. Per la seva banda, l'alcaldable del PSC per a Barcelona, Jaume Collboni, també s'ha pronunciat en una línia similar, assenyalant que la Diada és un dia bonic i memorable perquè representa els valors que sempre han defensat a Barcelona i Catalunya: "un punt de trobada pel diàleg". Collboni també ha demanat unitat de tots els candidats aquest diumenge, malgrat que faltin poques setmanes per les eleccions municipals. "Que tots puguem parlar de llibres, que és el que uneix les persones i fa superar les diferències".

Un grapat de ministres a Barcelona per Sant Jordi

Tots tres s'han passejat posteriorment per la Rambla de Catalunya, acompanyats de la tinent d'alcalde Laia Bonet i l'actual número dos de Collboni per Barcelona, Maria Eugènia Gay. Un acte de campanya, però, que no han aprofitat només els socialistes. La Moncloa i el PP han decidit fer un abordatge de la capital catalana i celebrar-hi actes de precampanya quan faltarà poc més d’un mes perquè se celebrin les eleccions autonòmiques i municipals del 28-M. Els ministres de la branca socialista que visiten Barcelona són el de la Presidència, Félix Bolaños; el de Cultura, Miquel Iceta; i el d’Exteriors, José Manuel Albares. D'altra banda, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, va participar ahir en una presentació d’un llibre acompanyada de la consellera Tània Verge. També Yolanda Díaz, que ahir va ser a un acte amb Ada Colau a la capital catalana. I, fora del govern, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo ha visitat Barcelona amb motiu de la jornada.