Sis ministres i el líder de l’oposició. Són els polítics espanyols que, amb motiu de Sant Jordi, aquest cap de setmana convertiran Barcelona en l’epicentre de la política espanyola. La Moncloa i el PP han decidit fer un abordatge de la capital catalana i celebrar-hi actes de precampanya quan faltarà poc més d’un mes perquè se celebrin les eleccions autonòmiques i municipals del 28-M. Els ministres de la branca socialista que visitaran Barcelona són el ministre de la Presidència, Félix Bolaños; el de Cultura, Miquel Iceta; i el d’Exteriors, José Manuel Albares.

D’altra banda, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, participarà en una presentació d’un llibre i ho farà acompanyada de la consellera de Feminismes, Tània Verge. La seva actual rival —per molt que formin part del mateix grup parlamentari— també visitarà Barcelona. Es tracta de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, que participarà en un acte de precampanya amb l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. Més tard participarà en un acte al Palau de Congressos. És possible que en aquest acte també hi participi el ministre d’Universitats, Joan Subirats.

No és d'estranyar que Iceta torni cap a Barcelona aquest cap de setmana. Com a festa dels llibres i les roses, la seva visita a la capital catalana és obligada des del moment que és el ministre de Cultura. I a més, és català. També per aquest segon motiu el màxim responsable d’Universitats del govern espanyol s’ha sentit amb el deure de dirigir-se cap a Barcelona.

La Moncloa també ha volgut donar protagonisme al ministre de la Presidència. Félix Bolaños, de fet, ja ha fet acte de presència a Catalunya des d’aquest dijous. El també responsable de les relacions amb les Corts de l’executiu de Sánchez ha visitat aquest dijous Montserrat. No es preveu, però, que el president del govern espanyol torni a passar per Catalunya aquest cap de setmana. Dissabte participarà en un acte de precampanya a Úbeda, a Jaén, un esdeveniment dedicat a les alcaldies del món rural.

Montero i Díaz coincidiran en un acte per Sant Jordi

Tot i que Irene Montero i Yolanda Díaz tinguin les seves pròpies agendes a Catalunya, sí que hi haurà un moment que totes dues coincideixin en un acte. Serà en un esdeveniment organitzat pel diari La Vanguardia, el qual també comptarà amb la presència de Subirats, Bolaños i Iceta. La líder de Sumar i la ministra d’Igualtat coincidiran, doncs, després de mesos de disputes dins l’espai a l’esquerra del PSOE. El motiu: la intenció de Díaz de tirar endavant el seu projecte, Sumar, i dirigir-se com a líder de l’espai en les pròximes eleccions espanyoles.

Feijóo, també per Sant Jordi a Catalunya

Qui també estarà a Catalunya amb motiu de Sant Jordi serà el president del PP, Alberto Núñez Feijóo. El líder dels populars aterrarà el divendres i farà costat al candidat del partit a Castelldefels (Baix Llobregat), Manuel Reyes, i l’alcaldable per Barcelona, Daniel Sirera.