Sessió de control tensa al Senat amb la reforma del delicte de sedició i els possibles canvis, també, al delicte de malversació. En una pregunta del coordinador del Partit Popular, Elías Bendodo, al ministre de la Presidència, Félix Bolaños, sobre l'estabilitat del govern espanyol, el debat s'ha acabat centrant en Catalunya. Els populars retreuen a l'executiu de Pedro Sánchez les reformes legislatives del Codi Penal que tenen previstes: "El que pretenen és una revisió per les braves de les condemnes als colpistes de Catalunya, deixant a l'alçada de la sabata el Tribunal Suprem i la Fiscalia". "Són a temps d'evitar aquesta cacicada", ha insistit Bendodo. El titular del Ministeri de la Presidència, Félix Bolaños, ha llançat una pregunta als populars: "Catalunya i Espanya estan millor ara o l'any 2017?". En aquest sentit, Bolaños ha defensat la reforma del delicte de sedició perquè "facilita la cooperació judicial" i ho ha emmarcat en la "cerca de solucions per al problema català que el PP va deixar". "L'any 2017, eren majoria els catalans que volien abandonar Espanya", ha admès el socialista, que ho ha contraposat a la "majoria àmplia que hi ha ara de catalans que volen seguir units a Espanya" fruit d'aquestes "solucions".

Encara sobre Catalunya, Félix Bolaños ha reivindicat "dos èxits": "En primer lloc, la fi del procés sobiranista i la via unilateral; en segon terme, la normalització de la convivència". El ministre de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica ha asseverat que els populars van fer una gestió "nefasta, catastròfica i incompetent" del conflicte català i novament ha fet bandera del fet que "l'any 2017, la Generalitat incomplia la llei i treia pit d'aquest fet; i ara, en els acords per escrit de la taula de diàleg, el Govern diu que compleix els procediments i les institucions democràtiques". "Estem seguint la via del diàleg, de l'entesa, del treball i en contra d'aquesta via estan els separatistes, com el senyor Puigdemont, i els separadors, és a dir, el Partit Popular", ha destacat Bolaños.

El responsable de la cartera de Presidència ha conclòs: "Vostès —el PP—, l'extrema dreta i Puigdemont estan en el camí d''ho tornaríem a fer'. Tornarien a separar els catalans, tornarien a enfrontar-los, tornarien a generar tensió. Nosaltres volem solucionar el problema català amb diàleg, treball, esforç i buscant grans acords transversals. Intento dirigir-me novament als que dirigeixen el PP, també al senyor Feijóo, estem millor ara o l'any 2017?".

La reforma de la malversació: "Una hipòtesi que no s'ha plantejat"

Aquest dimarts, des de la Moncloa, han traslladat el missatge que la reforma del delicte de malversació és, per ara, una simple "hipòtesi". D'una banda, Reyes Maroto, ministra d'Indústria i alcaldable del PSOE a Madrid —falta que passi pel procés de primàries, però no hi ha cap altra candidatura—, ha explicat que és una proposta que "només és al damunt de la taula". "Som un govern dialogant que sempre que hi ha una proposta, l'analitza", ha indicat Maroto, que aposta per "mantenir l'anàlisi, perquè és positiu per entendre quina és la millor reforma del Codi Civil". De l'altra banda, Raquel Sánchez, ministra de Transports, s'ha limitat a expressar que és "parlar sobre una hipòtesi que no s'ha plantejat" i que, quan es posi al damunt de la taula "es valorarà quin és el posicionament" de l'executiu estatal.