L'expresident del Govern, Felipe González, s'ha mostrat molt crític amb la gestió de la pandèmia de Covid-19 a Espanya. "Això sembla un punyeter govern de taifes", ha criticat durant el II Fòrum de la Toja (Pontevedra). Per a l'expresident, hi ha "un problema de governança seriós" i de coordinació al país, en confondre's "descentralització amb centrifugació del poder", el que deriva en comportaments inacceptables parteix d'algunes autonomies, segons González. "Això és la meva competència fins que em veig desbordat i llavors és la teva competència". Posin-se d'acord si us plau que no tenim temps per perdre", ha retret.

En vista de l'evolució de la pandèmia, González ha opinat que la desescalada "no s'ha fet bé" i ha generat "un estat de confusió tremend".

Les tensions entre Ayuso i Sánchez

L'expresident Mariano Rajoy també ha participat en el fòrum de Pontevedra, i ha compartit amb González la necessitat de posar fi a enfrontaments com el que manté l'Executiu central i el de la Comunitat de Madrid sobre el confinament de la regió. "La responsabilitat més important per aconseguir l'acord la té el que ocupa el lloc més alt, que per a això l'ocupa," ha reprovat Rajoy en al·lusió al president del Govern, Pedro Sánchez.

marià rajoy fòrum la toja - efe

L'expresident Mariano Rajoy al II Fòrum La Toja. / Efe

"Per aconseguir acords, cal posar-hi hores. Això sí és fer política", ha reflexionat l'expresident del PP, que ha revelat que no li ha arribat cap multa per saltar-se el confinament en abril per fer esport.