L'expresident del govern espanyol Felipe González ha explicat aquest matí que la marxa a l’exili de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, és "un acte de profunda insolidaritat" i que aquesta situació contribueix "a accelerar la penalització dels altres processats".

Així s'ha pronunciat González als mitjans de comunicació minuts abans de participar en l'homenatge que l'Associació en Defensa dels Valors de la Transició ha rendit a Adolfo Suárez en el quart aniversari de la seva mort.

Preguntat per la marxa de Rovira, l'expresident ha contestat: "Una més". "El que m'arriba a l'ànima és que és un acte de profunda insolidaritat. Que fugi aquesta senyora justifica molt més que decretin presons per risc de fugida", ha afegit.

A més, ha indicat que cal ser "extraordinàriament garantistes en l'aplicació de la Constitució, justament per una superioritat sobre el secessionisme". "Com més violin aquestes lleis, no dic que no hagin de ser jutjats, que ja ho són, com més les violin més garantistes hem de ser nosaltres, més escrupolosos en l'aplicació de les nostres regles", ha dit.

Finalment, ha recordat que "cal prioritzar la política" i no judicialitzar-la. "Quan un no té iniciativa o capacitat política amb majúscules, no cal emparar-se en els jutges per no assumir la responsabilitat de la política", ha expressat.