L'expresident del Govern Felipe González ha lamentat que es "descontextualitzi tot", amb referència a l'entrevista difosa ahir que li va fer al juliol una revista francesa de política internacional i ha confessat que l'ha "sorprès" que hi hagi hagut "un munt de titulars" de premsa que "no tenen gairebé res a veure" amb el que va dir.

En aquest sentit, ha desmentit les seves crítiques a Pedro Sánchez, on li retreia interessar-se "molt més pel partit que pel país". Aquest dijous, en canvi, ha justificat que l'exdirigent del PSOE "sense cultura de partit, ha intentat fer-ho el millor que sabia, però probablement no en sabia".

Durant la seva intervenció al fòrum Joly a Sevilla, ha subratllat que la seva intenció és parlar dels problemes que afecten Andalusia, Espanya i el món, per la qual cosa ha demanat als nombrosos assistents a la conferència-col·loqui que "no perdin el temps en preguntar-li per coses que importen, però molt menys".

Així, ha cridat l'atenció sobre el fet que l'"embolic de les Corts" pel candidat inicial del PP, Jorge Fernández Díaz, a la presidència de la comissió d'Exteriors, hagi copat els grans titulars quan "s'ha suspès la revàlida, que afecta 500.000 criatures, les seves famílies i els seus professors". "Però això no importa, sinó el destí de Fernández Díaz i el destí de Podemos", ha lamentat.

Gonzalez ha advertit que si no es vol obrir l'espai a "propostes forassenyades", en referència als populismes. "No es pot reduir el nostre missatge a dir que quan governin els populistes la situació serà molt pitjor perquè la gent ho passa malament i se sent discriminada; cal respondre a aquesta fragilitat del model amb respostes socialdemòcrates del segle XXI", ha reflexionat González, al que "se suposa" que anava a l'acte -ha ironitzat- per "donar suport a Susana Díaz".