"Els Reis van oferir en el Palau de Marivent una recepció a les autoritats de les Illes Balears i a una representació de la societat balear, amb motiu de l'estada estival de la Família Reial a Palma". Amb aquesta nota definia la Casa Reial la festa que va celebrar aquesta setmana a Mallorca, a la qual va assistir el president de Vox al Parlament de les Illes Balears, Jorge Campos, i amb qui es va deixar fotografiar el rei Felip VI. El record de la visita ha estat publicat pel mateix diputat ultra a la xarxa social Twitter, acompanyat d'un missatge replet de lloances cap al monarca espanyol. En la imatge, veiem com Campos i els seus col·legues de partit posen amb el rei, alguns vestits amb la simbòlica corbata verda i la polsereta de la bandera espanyola, alguns amb cara de tensió, altres amb somriures d'orella a orella.

Felip VI es fotografia amb Vox

Felip es fa una fotografia amb Vox, i tot i que no la difon la Casa Reial en el seu reportatge oficial, les xarxes socials no perdonen. A les respostes de la piulada, hi trobem lloances cap al rei d'altres membres de Vox i els seus seguidors, i també retrets per aquells que, entre els 400 convidats, van decidir plantar la Família Reial a Marivent, com el director d'Ona Mediterrània, Tomeu Martí. En el seu cas, va enviar una carta a la Sarsuela, on explicava que no hi pensava assistir, entre altres raons, perquè Felip va "justificar els qui van apallissar els votants de l'1 d'octubre de 2017" a Catalunya.

No és la primera vegada

Aquesta no és la primera vegada que el monarca espanyol es fotografia somrient al costat d'un membre de Vox. El passat mes de maig a Osca, amb motiu del Dia de les Forces Armades, se'n va fer una amb dos diputats del partit ultra al Congrés, Alberto Asarta i Mireia Borrás. En la foto es pot veure al monarca vestit de militar com és costum veure'l en aquesta jornada, i tots tres visiblement contents. Borrás va compartir la foto al seu compte de Twitter amb el missatge críptic "VERDE", sigles monàrquiques que signifiquen "Viva El Rey de España". Com que és motiu d'orgull per als ultres i una oportunitat perfecta per fanfarronejar a les xarxes, la imatge fou difosa després pel compte oficial de Vox Castelló, d'on és Asarta. L'escena amb representants de la ultradreta seria impensable a França o Alemanya perquè, a banda de no tenir rei, els caps d'Estat i de govern, Emmanuel Macron i Olaf Scholz, li farien cinturó sanitari a la ultradreta.