Continuen les vacances de la família reial a Mallorca. O, com va dir amb molt poca vergonya un mitjà espanyol"La Familia Real en Marivent: ni vacaciones, ni privadas. Solo Trabajo". Felip, Letícia i les nenes ja porten uns dies a l'illa i els hi queda poc per estar junts i fer veure que són la família feliç, perquè el monarca espanyol és a punt de fer les maletes cap a Colòmbia, per la presa de possessió del nou president, moment que aprofitaran la reina i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, per fer com fan sempre, marxar a un destí secret les tres. De moment, la setmana ens ha deixat diferents imatges, la primera, dilluns, amb el posado estiuenc tradicional, aquesta vegada a la Cartuja de Valldemossa, amb l'asturiana, moreníssima, de verd i faldilla, Felip amb camisa guaiabera i l'hereva amb un penjoll al coll amb un explícit missatge en àrab, amor. Després, el concert de Rosalía, on sembla que hi van anar les dones de la família, tot i que no hi ha constància fotogràfica, o la imatge a Marivent, amb els reis i la reina emèrita, la reina Sofia.

posado estiu familia reial
'Posado' de la família reial a la Cartuja de Valldemossa / @CasaReal
reis valldemossa
La família reial, a la Cartuja de Valldemossa / GTRES
DL u515718 038
Letícia i Sofia a Marivent / GTRES

Autoritats balears, veïns de la zona, el president del Govern espanyol Pedro Sánchez (amb corbata tots dos, per cert)... I entre mig, tiberis i més tiberis i alguna escapadeta de Felip a la vela. Aquest dijous, nova recepció a les autoritats i representants de la societat balear reunida al Palau de Marivent, amb els Borbons com sempre, palplantats i assistint al besamans dels palmeros que no volien desaprofitar l'oportunitat de saludar els monarques.

reyes marivent
Els reis i Sofia, a Marivent / @CasaReal
reyes marivent2
Els reis i Sofia, a Marivent / @CasaReal
reyes marivent4
Els reis i Sofia, a Marivent / @CasaReal
reyes marivent3
Els reis i Sofia, a Marivent / @CasaReal
DL u515718 029
Els reis i Sofia, a Marivent / GTRES

I mentre anaven desfilant els convidats, s'ha produït un moment curiós, tal i com s'hi han fixat al Huffington Post. Més que curiós, un moment que no ha agradat gens ni mica al rei, a jutjar per la seva cara de pomes agres. Un error de protocol d'un dels convidats, embadalit davant Letícia i Sofia, que no volia marxar d'allà sense la seva dosi de fer la rosca als Borbons. Per un cop que tinc als reis a tocar, no penso marxar sense que em saludin com Déu mana, deuria pensar l'home. El cas és que un dels convidats, després de donar-li la mà a Felip, quan passa i és a l'alçada de Letícia, aquesta es posa a xerrar amb la seva sogra, rient i passant olímpicament del convidat, que es queda esperant sense saber què fer o volent xerrar ell també. Letícia i Sofia, dale que dale a la llengua, elles, a lo suyo, i l'home com un estaquirot. La fila de convidats comença a aturar-se com els cotxes quan s'acostava un peatge. Felip, mosca, se n'adona i fulmina amb la mirada la seva dona, la seva mare i el convidat perquè saludin d'una vegada i desfili. En marxar, finalment, Felip remuga entre dents i Letícia li diu alguna cosa al seu marit, aixecant la mà. Pots veure-ho en aquest vídeo a partir del minut 2'30". Fixin-se en un home amb corbata blava i cabells estil Toni Genil:

Significatiu el gest de Letícia, prement el puny i posant-li davant la cara de Felip. En l'acte hi van participar més de 400 convidats. Segur que un en concret no ho oblidarà mai.