La prova realitzada aquest divendres a Felip VI per detectar si tenia el virus de la covid ha donat resultat negatiu, segons ha informat la Zarzuela. La Casa del Rei ha indicat que, seguint les normes sanitàries, el monarca espanyol romandrà en la quarantena preventiva de deu dies que va iniciar dilluns passat, tal com està establert.

Felip VI es va sotmetre a una quarantena la tarda-nit de dilluns passat, quan va saber que una persona amb la qual havia mantingut contacte diumenge passat havia donat positiu de la covid-19. La Zarzuela també va anunciar llavors que quedaven suspeses totes les activitats oficials durant els següents deu dies.

No s'ha donat informació oficial sobre qui era el contacte contagiós del monarca, i s'especula de si es tracta del seu amic Álvaro Fuster o d'un guardaespatlles.

Felip VI ha participat aquest divendres de forma telemàtica en la sessió inaugural del V Fòrum Regional de la Unió per la Mediterrània (UpM), que se celebrarà en format virtual per la pandèmia, tot i que els amfitrions són a Barcelona, on té la seu el secretariat de la UpM. "La meva intenció era estar físicament present a Barcelona amb vostès, però no ha estat possible perquè he hagut de ser confinat per precaució, com és sabut, per la pandèmia", ha explicat el monarca espanyol en una intervenció.

La Casa del Rei ha aclarit que la reina Letícia i les seves filles, la princesa d'Astúries i la infanta Sofia, podran continuar amb les seves activitats amb normalitat.