El PSOE guanyaria les eleccions amb el 32,1% dels vots, un 1,9 més que en l'anterior baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Segons l'enquesta de febrer publicada aquest divendres, els socialistes ampliarien distància amb el PP situant-se a 2,3 punts. Els populars també creixerien 1,3 punts fins al 29,8%. En plena polèmica per la reforma de la llei del 'només sí és sí', Podem recula 1,5 punts fins a una estimació de vot del 12,7%. Vox es manté igual en el 10%. Això és el que es desprèn de l'enquesta feta pública la setmana passada, el diari La Razón ho veu diferent. Bé, dir que ho veu diferent és quedar-se curt, ja que l'enquesta electoral d'aquest diari és monotemàtica, només pregunta sobre el president del PP, Alberto Núñez Feijóo. És més, segons els resultats, els votants del PP no volen pactar amb Vox si el seu partit guanya els comicis, el diari ho publica com si fos un 'no' rotund, però si es miren els resultats, la diferència entre partidaris de pactar amb l'extremadreta i de no fer-ho, és molt petita, només d'un 13%.

La Razón
La Razón

El PP també és un dels protagonistes de la portada d'El País: "Deu executius del PP elogien la denuncia de Casado a Ayuso". El rotatiu ha tingut accés als whatsapps que es van enviar entre els dirigents del nucli dur del PP quan Casado va denunciar la corrupció de la presidenta de la Comunitat de Madrid. Alts càrrecs com Dolors Montserrat o Jaime de Olano, van lloar la decisió de Casado que, més tard, el va enfonsar i va deixar la direcció del partit. La imatge és per a les runes que ha deixat el terratrèmol de Turquia i lamenta que ja no es busquen més supervivents.

El País
El País

El Mundo destapa les comunicacions internes del Barça després d'esclatar el 'cas Negreira'. La fiscalia ha obert una investigació per analitzar els pagaments que va fer el Barça a la societat d'un exàrbitre de primera divisió de futbol i exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira, en concepte d'assessorament, entre els anys 2016 i 2018. La investigació arriba arran d'una inspecció d'Hisenda a la societat DASNIL 95, que va cobrar durant aquest període 1,4 milions d'euros per part del club blaugrana. El diari hauria descobert missatges on el Barça admetria ser conscient que pagava l'àrbitre de manera "irregular".

El Mundo
El Mundo

L'ABC ha pogut parlar amb un dels supervivents de Nigèria que va arribar a Las Palmas damunt el timó d'un vaixell petroler. Ell i els seus companys han demanat asil i confien en que els hi concedeixin. "Ens vam lligar amb els cinturons, si t'adorms i caus al mar, estàs mort", relata un dels supervivents. El diari també recorda que aquest dilluns arriba a Espanya la missió del Parlament Europeu que avaluarà l'execució del pla de recuperació. La visita durarà tres dies en què es mantindran múltiples reunions i el focus del qual se centrarà a supervisar els sistemes de gestió, auditoria i control posats en marxa per les autoritats espanyoles.

ABC
ABC

Quan entrem a la setmana on es complirà un any de l'esclat de la guerra a Ucraïna, La Vanguardia porta una imatge del drama que es viu al país, on una de les principals problemàtiques és la falta d'aliments. Fotografia d'ucraïnesos fent cua per rebre ajuda i menjar. Precisament aquest diumenge, l'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, va demanar accelerar i augmentar l'ajuda militar a Ucraïna. "Hem de fer molt més i molt més ràpid. Tots els líders europeus han dit aquí que Rússia no pot guanyar la guerra, que Ucraïna l'ha de guanyar. Hem de passar de les paraules als fets. Menys aplaudiments i més subministrament d'armes", va afirmar.

La Vanguardia
La Vanguardia

Una efemèride a la portada d'El Periódico, la dels 15 anys de l'arribada de l'alta velocitat entre Barcelona i Madrid. El corredor d'alta velocitat que connecta Barcelona i Madrid va registrar el tercer trimestre de 2022 un 43% més de viatgers que al mateix període del 2019. Segons dades de la Comissió Nacionals dels Mercats i la Competència (CNMC), aquest creixement de passatge va produir-se en paral·lel a un altre fenomen: la caiguda en la quota de mercat de Renfe per l'arribada de nous competidors com la francesa Ouigo o la lowcost AVLO.

El Periódico
El Periódico

El Punt Avui explica que les matriculacions a les escoles privades han caigut un 40% ja que competeixen contra les públiques que són gratuïtes. El diari català també posa l'accent en la polèmica a la direcció de l'ANC. Aquest diumenge, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, va descartar dimitir i va reconèixer que la manca d'acord amb la llista cívica ha estat un dels detonants que ha fet saltar pels aires l'entitat. "No hi ha acord i és un dels temes de fons ideològic. Hi ha gent que no ho veu clar dins de l'ANC i hi ha aquesta tensió", va assegurar Feliu en una entrevista a Catalunya Ràdio, l'endemà de la trencadissa a l'entitat amb la sortida del vicepresident, Jordi Pesarrodona, i la dimissió de 13 membres del Secretariat Nacional. 

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara també opta per arrencar la setmana amb la crisi a l'ANC: "Crisi oberta". "L'ANC és veritablement una assemblea i a vegades costa acceptar les votacions, sobretot quan les perds. I després dir que no és democràtic", va etzibar Feliu aquest diumenge. "Es va fer una reflexió molt de consens, es van impulsar resolucions molt rellevants amb àmplies majories, però no ha estat suficient", va insistir la presidenta de l'ANC, que va tornar a parlar de dimissions "preacordades abans del ple". "Hi ha gent que només veu els pros de la llista cívica i d'altres que només els contres. També hi ha aquesta mateixa discussió a la societat", va apuntar Feliu, que va negar que l'expresidenta Elisenda Paluzie estigui "manant a l'ombra". 

Ara
Ara