El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha reivindicat aquest dimarts el PP com l’alternativa “centrista” al govern de Pedro Sánchez. Ho ha fet dos dies després que els populars arrasessin el PSOE andalús en un històric feu socialista: victòria per majoria absoluta de Juanma Moreno. Segons el nou líder del partit, la victòria del 19-J s’ha d’interpretar com l’inici de la fi d’un govern espanyol “de minories”, per les aliances que Sánchez ha fet amb formacions com Esquerra Republicana, EH Bildu o el Partit Nacionalista Basc. Feijóo ha demanat que el futur d’Espanya passi més aviat per la “vella política” que no pas pel “populisme”, que està “en decadència. "Espanya ha demostrat un cop més que està passant la pàgina de la frivolitat, del radicalisme i de les minories", ha dit, i "estem en el bon camí, al costat de l'Espanya que reclama altres formes de fer política". Així mateix, ha demanat que a l’Estat imperi el “diàleg” i no pas les “fractures”. 

 

Ara bé, cal tenir en compte la crida a la calma que està fent el PP en les darreres hores. Diumenge, quan Juanma Moreno ja havia guanyat de manera claríssima les eleccions andaluses, es va dirigir a les masses per celebrar la “majoria suficient” i no ‘la majoria absoluta’ que s’havia obtingut en els comicis. Així mateix, va demanar als seus votants que fossin conscients de la victòria electoral amb “humilitat”, i aquest dimarts Feijóo ha demanat que la militància popular no cometi “l’error greu” de caure en el “triomfalisme” i que busqui una “alternativa” a un executiu de PSOE i Podemos. "Espanya no està per triomfalismes ni complaences, perquè vivim una crisi molt profunda on la política ha d'oferir certeses", ha afegit.

I en aquest mateix sentit, Moreno -que ha viatjat fins a Madrid per participar en aquesta valoració de resultats- ha afirmat que assumeix "amb més responsabilitat que eufòria" els resultats electorals, i ha apuntat que el seu triomf és l'avantsala de la victòria del PP a les generals. "Crec que aconseguirem grans coses a Espanya", perquè cal "un altre president i una altra manera d'entendre la política, amb un estil que baixi de la supèrbia de Sánchez i que sàpiga entendre l'Espanya plural i diversa". Segons Moreno, Sánchez "castiga uns territoris per premiar-ne un altre en funció dels encaixos parlamentaris que té amb partits independentistes o nacionalistes, i això s'ha d'acabar".

Així mateix, Feijóo també ha comentat que, al seu entendre, el govern espanyol "ha de reaccionar i oferir solucions als errors provocats per polítiques erràtiques, socis poc fiables, o a interessos que no corresponen a la majoria dels ciutadans", i "si decideix no reaccionar el PP té clar que seguirà oferint polítiques alternatives".