El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha trepitjat Catalunya aquest dimarts per assistir al Mobile World Congress (MWC) i, en declaracions als mitjans, s'ha referit a l'Operació Catalunya, un tema que ha tornat a copar les portades dels mitjans de comunicació els darrers dies a causa de la notícia que un jutjat de Madrid investigarà de manera directa l'Operació Catalunya en relació amb Sandro Rosell. Feijóo ha afirmat que el més important és que "es conegui tot el que ha passat, independentment del seu abast", i ha afegit que vol "que surti tot el que hagi de sortir". A més, el president del PP ha assenyalat que es tracta d'un cas que es va produir fa molts anys i admet que, de vegades, es coneixen els fets "posteriorment", d'aquesta manera, treu pilotes fora i s'allunya de tota responsabilitat.

Tot l'enrenou ve de la notícia que un jutjat investigarà de manera directa l'Operació Catalunya. I és que hi ha una nova causa oberta al jutjat d'instrucció número 13 de Madrid que està centrada en l'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell, per aclarir la trama policial liderada per José Manuel Villarejo per apartar-lo de la presidència del Barça en el marc d'aquest entramat orquestrat des de les clavegueres de l'Estat. Fins ara, que s'ha admès la querella de Rosell, l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem havien anat rebutjant, per diversos motius, les querelles presentades pels afectats de l'Operació Catalunya. Cal recordar que el maig del 2022 Villarejo va assegurar en una entrevista a TV3 que l'Estat va premiar Carmen Lamela, la polèmica jutgessa del procés, amb un ascens al Tribunal Suprem per haver aconseguit tancar Sandro Rosell a la presó. L'expresident del Barça va estar en presó preventiva durant dos anys, fins que el 2019 va ser absolt.  

En relació amb aquesta querella, Feijóo ha afirmat que es tracta d'un cas que ha de ser investigat i ha demanat que s'"aclareixi tot el que s'hagi de clarificar i s'investigui tot el que s'hagi d'investigar". Ha afegit que és important que "es conegui la veritat" i que els responsables siguin portats davant la justícia.

Els whatsapps que demostren la cacera contra l'independentisme

Passen els anys i segueixen sortint a la llum informacions que acrediten l'existència d'una operació de cacera contra l'independentismeEl País publica alguns dels whatsapps que es van intercanviar el número dos d'Interior, Francisco Martínez, secretari d'Estat de Seguretat; i el màxim cap policial, Eugenio Pino, entre el 2015 i el 2019. En aquest missatge es mostra com des del ministeri, i amb coordinació amb la policia, s'impulsaven investigacions, molts cops sense suport judicial cap a figures de Podemos o del moviment independentista

Moltes de les informacions sobre les quals parlen Martínez i Pino van acabar resultant falses, tanmateix, diversos cops aquestes van acabar filtrades als mitjans i, per tant, van tenir un gran impacte contra els seus rivals polítics. Per exemple, el 27 d'octubre de 2015, l'Audiència Nacional va ordenar l'escorcoll de domicilis i empreses de la família Pujol i a les set del matí Martínez demana a Pino: "Eugenio, cal estar damunt del que passa avui per fer molt soroll... Molta posada en escena de la UIP". El número dos d'Interior volia una gran escenificació de l'escorcoll de la família Pujol.