El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat contra els presos independentistes indultats, poc després del primer aniversari d'aquesta mesura. Tot plegat, en una visita a Barcelona per participar en una conferència a la capital catalana, ha aprofitat l'oportunitat per llançar diversos dards a l'independentisme, afirmant que veu "difícil" indultar qui "no vol" estar-ho. A més, ha conclòs que el clam habitual del 'Ho tornarem a fer' és incompatible amb solucionar el conflicte amb l'Estat. "Si vols reconciliació no pots continuar provocant". En aquesta línia, el màxim dirigent del PP ha constatat que qui vol la reconciliació no pot continuar provocant: "Ningú no es pot reconciliar amb qui no es vol reconciliar", ha conclòs. A més, Feijóo ha preguntat amb retòrica per què s'ha indultat a persones que "volen tornar a delinquir".

També ha volgut posar-se en la pell de l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, quelcom que podria fer-se realitat si Feijóo acaba rellevant l'actual mandatari socialista. El cap dels populars ha assegurat que, si fos president, intentaria "seure i parlar" amb la Generalitat, apartar les discrepàncies i dialogar sobre allò que es pugui fer. Això sí, ha remarcat que diria al Govern que ell complirà les lleis d'acord amb el Congrés, de la mateixa manera que els partits catalans ho fan d'acord amb el Parlament. D'aquesta manera, el líder del PP ha assegurat que, si fos president espanyol, dialogaria amb ERC, Junts i EH Bildu, però sense acceptar-ne el suport, segons l'ACN. "Tampoc em votarien", ha reconegut, entre rialles. Així mateix, ha mantingut la porta oberta a rebre el suport de Vox: "No renunciaré mai a una majoria suficient per governar".

CatalanGate: "Sánchez ho sabia"

Un comentari sorprenent ha arribat quan Feijóo s'ha pronunciat sobre el cas del CatalanGate, el cas d'espionatge que ha afectat una seixantena d'independentistes. El líder del PP ha opinat que Sánchez estava al corrent de l'espionatge de Pegasus: "No em crec que no sabés que polítics estaven sotmesos a escoltes telefòniques". Feijóo ha argumentat que calia l'ordre i la petició d'intervencions judicials per poder realitzar-les. A més, ha advertit Sánchez que no pot arreglar la polèmica dient que li van 'hackejar' el telèfon, com ha fet fins ara el cap de l'executiu.

I també s'ha pronunciat sobre el diàleg entre la Generalitat i l'Estat, criticant que el govern espanyol s'hagi reunit més cops amb Catalunya que amb el conjunt de la resta de regions. A més, ha apuntat que l'enuig entre ERC i PSOE és "aparent" i "no real". Feijóo també ha afirmat que la independència és "letal" per a Catalunya, i que ell no seria beneficiari d'allò que considera molt dolent per al territori. Amb tot, un discurs dur i carregat contra l'independentisme i els seus líders.