El líder del partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, no vol deixar cap porta per trucar per denunciar la llei d'amnistia, dins o fora d'Espanya. Per això, aquest dimarts el popular s'ha reunit amb una trentena de corresponsals estrangers per carregar contra els pactes d'investidura de Pedro Sánchez i, en especial, contra a llei d'amnistia. Tot plegat ha tingut lloc a la seu del Partit Popular a Gènova. Entre els assistents es troben periodistes de The Guardian, Financial Times o Le Monde, entre altres mitjans. 

🔴 Investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Debat i llei d'amnistia, última hora

La trobada organitzada, pels populars, s'emmarca en un moment en què, unes més que alrtes, les capçaleres internacionals s'han fet ressò dels pactes d'investidura, les protestes violentes a Ferraz i la manifestació convocada pels populars el passat cap de setmana. Així doncs, els populars cerquen aprofitar aquest interès per denunciar de nou els pactes i l'amnistia, només unes hores abans que el debat d'investidura de Pedro Sánchez comenci el pròxim 15 de novembre

Més esforços del PP per internacionalitzar la denúncia 

En els darrers dies, el Partit Popular ha multiplicat les seves accions per internacionalitzar el rebuig a l'amnistia, i la setmana que ve portarà el debat al ple del Parlament Europeu, on els populars europeus adverteixen que aquesta normativa podria "vulnerar la separació de poders i soscavar la independència judicial". Segons els populars, el debat s'emmarca en el risc de l'estat de dret a Espanya i volen deixar clar que "no és negociable a la Unió Europea".

PP i Ciutadans han enviat a més una carta als líders de la Unió Europea -els presidents de la Comissió Europea, l'Europarlament, el Consell Europeu o diversos comissaris europeus- on recopilen els comunicats en contra de l'amnistia d'agents com el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i d'agrupacions d'advocats, jutges o funcionaris. Els populars també han destacat diverses vegades la petició d'informació sobre la llei que el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, va fer al Govern la setmana passada.
 

La visita de Tucker Carlson, el gurú de la premsa ultra als EUA

El gurú de la premsa ultra als EUA, Tucker Carlson, convidat de Vox a Ferraz. La formació d'extrema dreta fa dies que assisteix a les protestes al carrer Ferraz i rep un bany de masses per part dels assistents. En l'onzena nit de protestes han dut un convidat especial: Tucker Carlson. Es tracta d'un presentador que no amaga el seu biax d'extrema dreta i que va ser acomiadat de Fox per difondre notícies falses. "A Madrid", ha escrit Carlson a Twitter aquest dilluns, amb una imatge al costat de Santiago Abascal. Actualment, té un programa d'entrevistes a Twitter on ha entrevistat personatges com l'expresident dels EUA Donald Trump i el candidat ultra a la presidència de l'Argentina, Javier Milei.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!