El Partit Popular continua exigint a Pedro Sánchez que convoqui eleccions generals. Després de la primera demanda que va fer Alberto Núñez Feijóo des de la concentració a la Puerta de Alcalá, el líder del PP ha insistit en la mateixa premissa aquest dimarts davant dels barons populars i 48 hores després del triomf en les eleccions europees. Per a Feijóo, “tal com estan les coses”, Sánchez hauria “d’acabar” la legislatura “com més aviat millor”. Tanmateix, el mateix Feijóo reconeix que és una petició que “no depèn” del PP, sinó de Junts i ERC: “Per més que creguem que a aquesta legislatura ja li estan sobrant dies, és una qüestió de l’independentisme, les eleccions seran quan l’independentisme vulgui”.

 

El líder del PP afirma que els juntaires i els republicans “mantindran Sánchez mentre els vagi resultant útil per als seus interessos”, encara que reconeix que “cada vegada Sánchez li resulta més inútil a l’independentisme”. Feijóo ho contextualitzava en la publicació de la llei d’amnistia al BOE, la “pàgina més trista de la nostra democràcia”, que ha activat els primers moviments dels jutges (al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al Tribunal Suprem i a l’Audiència Nacional), i en l’elecció de Josep Rull com a president del Parlament de Catalunya. El president del PP ha assegurat que el govern espanyol espera “paralitzat” les “instruccions que rebi del separatisme” i és capaç de “sotmetre’s a una humiliació més cada dia”.

Sense pressa per presentar el recurs d’inconstitucionalitat contra l’amnistia

En un altre ordre de coses, des de Gènova, fonts del PP reconeixen que no tenen pressa per presentar el recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia al Tribunal Constitucional. El partit encara no ha decidit si es coordinarà amb els presidents autonòmics, que també impulsaran la seva pròpia ofensiva. Fonts populars subratllen que ara és moment de deixar als tribunals actuar i insisteixen que el seu recurs és el menys urgent.

Retrets al PSC per “negar-se” a impedir que Junts i ERC “desafiessin” el TC

En clau catalana, Alberto Núñez Feijóo també ha lamentat que Carles Puigdemont i Lluís Puig poguessin votar en l’elecció de la Mesa del Parlament que es va celebrar aquest dilluns 10 de juny. “Sánchez s’ha passat un mes dient que havia tornat la convivència a Catalunya” i “els que deien «ho tornarem a fer» ho van tornar a fer”, ha lamentat Feijóo en relació amb la decisió de la Mesa d’Edat, amb Agustí Colomines (de Junts) com a president i Mar Bessa (d’ERC) com a secretària, d’acceptar el vot de Puigdemont i Puig malgrat la recent sentència del Tribunal Constitucional. “Van desafiar al Tribunal Constitucional, igual que anys enrere, però amb la diferència que ara el PSOE es nega a impedir-ho”, ha assenyalat Feijóo.

Un avís als socis de Sánchez: donar-li suport no “els ha servit per a res”

Feijóo també ha tingut temps per fer una lectura dels resultats de les eleccions europees. Bona part del seu discurs ha servit per celebrar la victòria dels populars i presumir que el PP és el “clar guanyador”, però també ha enviat dards als aliats de Sánchez. Feijóo ha advertit els socis parlamentaris del PSOE que donar suport la investidura de Sánchez “no els ha servit per a res” perquè el fet de “comprar el discurs al PSOE en molts temes els ha portat a un desgast electoral”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!