Alberto Núñez Feijóo es mostra reaci al reconeixement de l’Estat palestí que aprovarà demà el Consell de Ministres. El líder del PP no comparteix la posició de Sánchez, marca enormes distàncies amb el president espanyol i s’oposa a un moviment que creu que és “més perjudicial per als palestins que beneficiós” i per a la “causa noble del poble palestí”, ja que “tensiona” un país que ha estat envaït. “No em sento identificat amb aquesta decisió”, ha afegit en una entrevista a Onda Cero. “Estant a favor del reconeixement dels dos estats, farem més mal al poble palestí que benefici i empoderarem Hamàs, cosa que em sembla el disbarat més gran”, ha reblat. Feijóo ha lamentat que Hamàs hagi felicitat Espanya, ha deixat clar que a ell no li “agradaria” rebre “cap felicitació” de Hamàs i ha atacat Sánchez posant el dit a la nafra de l’estabilitat parlamentària del govern espanyol: “No és capaç de portar la pau al seu govern, portarà la pau a Palestina, és una broma de mal gust”, li ha etzibat amb ironia.

 

El president del PP s’ha expressat en uns termes que l’alineen amb les paraules que va pronunciar Isabel Díaz Ayuso la setmana passada. Durant la sessió de control a l’Assemblea de Madrid, la presidenta madrilenya va acusar el PSOE d’ajudar ETA i Hamàs: “Tu mata, que jo et donaré una comunitat, o tu mata, que jo et donaré un estat”. I, tot i que els socialistes estan estudiant denunciar-la als tribunals, aquest mateix matí, en una entrevista a Telecinco, Ayuso s’hi ha reafirmat i ha reprovat que s’hagi “d’empassar” que és “molt democràtic premiar els que han comès atemptats”. A més, ha insistit que el govern espanyol vol “exterminar l’Estat d’Israel” i “viu per matar Israel”.

Preguntat directament per les paraules que va pronunciar Ayuso fa quatre dies, Feijóo s’ha limitat a replicar que “Hamàs ha fet una incursió en sòl israelià, ha matat persones i en té d’altres d’ostatges i d’escuts humans i ara el govern espanyol reconeixerà aquest estat”. El líder dels populars ha recriminat a Sánchez que fiqui Espanya “d’embolic en embolic” i ha titllat “d’impropi” que Espanya hagi “trencat relacions diplomàtiques amb dos estats en una setmana”, en relació amb el conflicte diplomàtic obert amb Israel i amb l’Argentina. “En aquest moment, tots estem equivocats? Els Estats Units, Canadà, Alemanya, França, Itàlia… Tots estem equivocats excepte el senyor Sánchez?”, s’ha preguntat.

“Està utilitzant la barbàrie per fer política interior”

Els arguments de Feijóo també han anat en la línia del que va expressar dimecres al ple del Congrés: acusar Sánchez d’instrumentalitzar el conflicte entre Israel i Palestina. En aquella ocasió, el líder del PP va retreure al president espanyol d’aprofitar “les morts israelianes i palestines per separar els espanyols en bons i dolents” i avui ha qualificat “d’irresponsabilitat” que el govern espanyol hagi “utilitzat la guerra i els disbarats” que s’estan produint en aquella zona per “canviar la conversa sobre els assumptes interns”. També ha criticat que hagi “trencat el consens al Congrés” i que, alineat només amb Irlanda, hagi “deixat de banda els 25 països restants de la Unió Europea”. “Em sembla absolutament execrable apropiar-se del dolor de les víctimes i dels morts, lamento que el meu país estigui utilitzant la barbàrie per fer política interior amb independència de la repercussió exterior d’aquestes decisions”, ha reblat.

Israel prohibeix al Consolat d’Espanya a Jerusalem prestar serveis consulars

Justament aquest dilluns, el Ministeri d’Exteriors d’Israel ha ordenat al Consolat d’Espanya a Jerusalem que deixi de prestar serveis consulars a partir de l’1 de juny als palestins “residents sota l’Autoritat Palestina”, és a dir, a la Cisjordània ocupada, en represàlia pel reconeixement de l’Estat palestí. “A qui ens faci mal, li farem mal”, ha avisat el ministre israelià d’Exteriors, Israel Katz. Aquesta amenaça arriba després d’un cap de setmana en el qual Israel ha carregat contra Sánchez amb un vídeo irònic amb ballarins de flamenc sota el títol “Hamàs li agraeix el seu servei”. El ministre espanyol d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, el va titllar “d’escandalós”, va reiterar que la seva posició és “ferma” i va deixar clar que ningú no els “intimidarà”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!