Arrenca una nova setmana ja amb l'hora canviada i amb dos clars protagonistes, que no tenen res a veure l'un amb l'altre. En primer lloc el futbolista i empresari Gerard Piqué, que per fi deixa de ser el rei de tots els titulars de la premsa rosa per la seva ruptura amb la cantant Shakira i passa a ser-ho per l'èxit de la Kings League, i Alberto Núñez Feijóo, el president del PP i candidat a La Moncloa el qual veu com les enquestes el segueixen empenyent cap a la victòria. Si les eleccions generals se celebressin ara mateix hi hauria canvis ja que el PP es proclamaria guanyador amb entre 139 i 143 escons i podria governar només amb el suport de l'extrema dreta; Vox obtindria entre 43 i 45 diputats, segons una enquesta de l'ABC. Podemos, que ara té 35 diputats, cauria en picat i es quedaria amb entre 18 i 20, fet que allunyaria el PSOE de la presidència. Els de Pedro Sánchez obtindrien entre 107 i 111 diputats, no molt lluny dels 120 que tenen ara al Congrés. Ara bé, no tot són males notícies per al president del govern espanyol, ja que el rotatiu també publica una enquesta que el proclama com el candidat preferit. El 24,1% dels enquestats prefereix Sánchez com a president mentre que un 19,6% es decanta per Alberto Núñez Feijóo.

ABC
ABC

"L'espectacle de la Kings League es corona al Camp Nou". Aquest és el titular d'El País per a l'única foto que hi ha a la portada d'aquest dilluns. El tiktoker Adri Contreras es va convertir aquest diumenge a la nit en el primer rei de la Kings League. El seu equip El Barrio va guanyar els Aniquiladores (3-0) en la primera final de la Final Four d'aquesta lliga esportiva. Al Camp Nou s'hi van reunir 92.52, el mateix número de gent que va a l'estadi per veure els partits de Lliga i de competicions europees. Aquest format de competició, ideat per Gerard Piqué, ha triomfat gràcies a les xarxes socials i ja es prepara per donar el tret de la sortida de la versió en femení, la Queens League, que funcionarà igual. El rotatiu també es fa ressò de que, nou mesos després de ser aprovada, arrenqui per fi la comissió d'investigació per la policia patriòtica del PP.

El País
El País

El Mundo també al·lucina en veure la quantitat de gent que Gerard Piqué va ser capaç de reunir al Camp Nou per presenciar la Final Four de la Kings League però se centra en la reunió que van mantenir el líder del PP Alberto Núñez Feijóo amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, dimecres de la setmana passada. Segons el diari, Von der Leyen ha fet broma en diverses ocasions dient que plega aviat de treballar perquè és "alemanya del nord", ara bé, sembla ser que la reunió amb el dirigent del PP es va allargar fins passades les 23 h. El rotatiu apunta que Feijóo va ser a casa de la presidenta de la CE però assegura que no es tracta d'una notícia del cor, que Von der Leyen el va esperar per sopar tot i que aquest arribés tard (a causa d'un retard del seu vol). "Aquest gest només es reserva habitualment a caps d'Estat o als que tenen opcions de ser-ho", assegura el diari sobre la trobada.

El Mundo
El Mundo

La Razón destaca l'acte de presentació del programa marc del PP a les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig que es va celebrar aquest diumenge en un hotel de Guadalajara, amb el president del partit a Castella-la Manxa i candidat, Paco Núñez, i on Feijóo va denunciar una "pinça surrealista" de PSOE i Vox contra el Partit Popular i va acusar el cap de l'Executiu de voler "destruir" l'oposició i de "manipular" les paraules, després que aquest dissabte davant la comunitat hispana assegurés que sentia orgull per no rendir "pleitesia a governants autòcrates". Unes hores abans, des de la República Dominicana, on se celebra la Cimera Iberoamericana, Pedro Sánchez va atribuir "insolvència" i "mala fe" al cap de l'oposició.

La Razón
La Razón

La portada de La Vanguardia se centra en la possible dimissió en bloc al Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Després que la vocal progressista Concepción Sáez presentés la setmana passada seva dimissió per la situació "insostenible" del CGPJ, la resta de vocals d'aquest sector estudiaran aquest dilluns forçar-ne la renovació amb una dimissió en bloc. Ara, el citat diari, explica que el sector progressista del poder judicial admet la dificultat d'una dimissió en bloc per forçar la renovació del màxim ordre dels jutges. La imatge és per al Camp Nou, ple de gom a gom, que va necessitar un dispositiu policial igual que el de les grans competicions esportives que s'hi celebren.  

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico tranquil·litza i assegura que "La banca té un matalàs contra la crisi un 27% més gran que el de 2008". El diari relata que el sistema financer viu la seva primera prova de foc després de la fallida de Lehman Brothers. Fotografia per al triomf de Gerard Piqué al Camp Nou, on aquest diumenge es van jugar tres partits de la Kings League i on El Barrio va guanyar Aniquiladores a la final. El xou, que va durar més de cinc hores, forma part d'una competició amb joves talents del món del futbol que no han tingut l'oportunitat de jugar al màxim nivell.

El Periódico
El Periódico

El Punt Avui explica que "Ens fem grans". El diari pot afirmar que l'any 2040 el nombre de persones de més de 65 anys ja suposarà un 26% de la població. Aquest col·lectiu denuncia els estereotips pel fet de ser grans i reclamen polítiques per un envelliment actiu. A més, alerten que els perjudica la bretxa digital i d’accés a serveis presencials, sobretot la de la banca. En clau esportiva, el diari català explica que el ciclista Primoz Roglic ha guanyat la seva primera Volta a Catalunya; d'altra banda, el ciclista belga camió del món, Remco Evenepoel ha aconseguit la victòria a Barcelona.

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara recupera una sèrie d'exclusives que ha anat publicant durant les darreres setmanes sobre les pensions vitalícies per als expresidents. "El Parlament, única cambra de l'Estat amb pensió vitalícia per als expresidents", afirma el rotatiu català que recorda que el Congrés va eliminar aquesta assignació l'any 2011. Sobre les eleccions municipals del proper 28 de maig, el diari destaca que el candidat Xavier Trias estaria preparant la incorporació a la seva llista de l'exdirigent d'Unió i militant del PDeCat, Joana Ortega.

Ara
Ara